Навярно никой не обича уеб-страниците, които автоматично започват да възпроизвеждат

...
Навярно никой не обича уеб-страниците, които автоматично започват да възпроизвеждат
Коментари Харесай

Chrome започва да блокира автоматичното възпроизвеждане на видеата със звук

Навярно никой не обича уеб-страниците, които автоматизирано стартират да възпроизвеждат видео. Още по-ненавистни са уеб страниците с автоматизираното възпроизвеждане на видео със тон.
Това може да остане в предишното, тъй като още с версия Chrome 65 потребителите най-сетне ще имат опция да блокират досадните видеа, които стартират да се възпроизвеждат без единодушие от страна на потребителя, още повече, със тон. Браузърът ще прави изключение единствено в случай че потребителят взаимодейства със страницата или преди този момент е показал интерес към възпроизвеждането на мултимедия в съответния уебсайт.

Гугъл възнамеряваше да вкара тези промени в Chrome 64, който излезе през месец януари. Но тогава браузърът получи единствено опцията за изключването на звука от досадните уеб сайтове. Но в този момент всичко е готово за общественото предложение на тази потребна опция. В бета каналите на Chrome към този момент са задействани нужните варианти, а в стабилната версия това е планувано за идващия месец.

Иска ни се да повярваме, че аналогични благоприятни условия ще се появят и в другите браузъри. Но това надали ще стане да вземем за пример в Edge, където всичко протича доста постепенно. Не е за удивление, че браузърът на Гугъл господства на пазара, а Edge не може да преодолее 5% пазарен дял.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР