Навременната медицинска помощ е ключова за спасяването на човешки животи.

...
Навременната медицинска помощ е ключова за спасяването на човешки животи.
Коментари Харесай

Сами ли ще събираме пари за въздушна линейка, или Динко ще я купи?

Навременната здравна помощ е основна за спасяването на човешки животи. Както при произшествия, свързани с произшествия по пътищата ни, по този начин и при потърпевши в планината. Спешната помощ е нужна в точния момент.

Само преди дни случаите от Пирин и Рила, ни припомниха за това. Именно тогава от голямо значение щеше да бъде помощ по въздух, а точно медицински хеликоптер. В избавителните акции през зимните сезони даже опитни планинари изпитват компликации. Те рискуват живота си, с цел да доближат по земя до бедстващи хора в труднодостъпни места, а всичко това би могло да се случи с понижен риск и по-бързо.

Темата за нуждата от медицински хеликоптер у нас е на дневен ред. Вчера здравният министър даде заричане: „ Гарантирам, че до края на септември ще имаме медицински хеликоптер “. Да забележим!

В същото време към този момент започва самодейност на Владимир Христовски за пазаруването на въздушна кола за спешна помощ.

„ От този миг насам разгласявам набирането на средства за закупуването на медицински хеликоптер за намерено. Последните дни за следващ път демонстрираха голямата потребността от съществуването на такава техника у нас. Властимащите от дълго време ни дават обещание, че ще имаме HEMS система, само че по кое време - това не е ясно.

Нека жителите още веднъж покажем по какъв начин би трябвало да се държи виновната страна.

Вярвам, че в случай че всеки един от нас даде по 2 лв., то задачата ще се осъществя още в границите на идната година.

Набирателна сметка:

Банка: Първа капиталова банка

IBAN: BG23FINV91501017665221

Основание: Дарение за закупуване на мед. хеликоптер

Титуляр: Владимир Христовски, “ написа той.

Междувременно небезизвестният ловджия на мигранти – Динко от Ямбол съобщи, че има намерение самичък да закупи хеликоптер за 2 милиона евро. Той желае да помогне за спасяването на човешки животи при неотложна неотложност.

„ Хеликоптерът ще бъде оборудван с всичко необходимо за медицински цели. Ако осъществя концепцията си, ще сключа контракт с лечебните заведения и действително за 10-15 минути мога да бъда във всяка точка на България “, показа пред Флагман Динко.

„ Това ще бъде скъпа услуга, само че при незабавни случаи кой мисли за пари. Хеликоптерът ще бъде на стоянка в София и когато и да е ще може да реагира. Уверих се в какво положение е медицината у нас, колите за спешна помощ и въобще цялата здравна система. Една-две са лечебните заведения в България, които са качествени. Знаете в дребните региони, до момента в който пристигна колата за спешна помощ, минават най-малко 30 минути, и хората умират чакайки. Надявам се да съумея да осъществявам този проект “, добави още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР