Навръх 36-ия си рожден ден вратарят на Ню Йорк Рейнджърс

...
Навръх 36-ия си рожден ден вратарят на Ню Йорк Рейнджърс
Коментари Харесай

Хенрик Лундквист с историческо постижение на рождения си ден

Навръх 36-ия си рожден ден вратарят на Ню Йорк Рейнджърс Хенрик Лундквист стана първият в историята на НХЛ, който избавя най-малко по 50 изстрела към вратата си за следващи победи на отбора си.

Шведът отрази тъкмо 50 шайби при успеха на Ню Йорк с 3:1 над Калгари като посетител, като статистиката на НХЛ по този индикатор, която се води от 1955 години, не демонстрира до момента да е било правено сходно нещо.

Всъщност, единствено двама вратари в историята на лигата са правили по 50 спасявания в два следващи мача, само че техните тимове не са печелели и двете срещи. Първи това прави вратарят на Чикаго Ал Ролинс през 1955 година, само че отборът му печели единствено една от срещите си, до момента в който през януари 1963 година Гумп Уорсли повтаря упражнението на вратата на Рейнджърс, само че тимът от Ню Йорк губи и двата си мача.

В сряда Лундквист избави 50 шута при успеха на Рейнджърс 6:5 над Ванкувър като посетител.

Иначе попаденията за триумфа на Ню Йорк в мача осъществиха новопривлеченият Райън Спуунър, както и Кевин Хейс и Павел Бухневич. Точен за Калгари пък бе Брет Кулак.

Нейтън Маккинън осъществя два гола за успеха на Колорадо със 7:1 над Минесота.

Домакините взеха решение всичко в мача още в първите 30 минути, когато осъществиха шест безответни гола. Техни създатели станаха Габриел Ландеског и Маккинън през първата третина и Тайсън Бари, още веднъж Маккинън, Карл Содерберг и Мико Рантатанен през втората.
Три минути преди края на втората част Мико Койву вкара почетния гол за Минесота, а в последната третина Мат Нието оформи крайното 7:1.

Седма поредна победа записа лидерът в Централната
дивизия Нешвил. "Хищниците " се постановиха с 4:3 след продължение над Ванкувър като посетител.

В воин за Нешвил се трансформира Кале Ярнкрок, който се разписа единствено 43 секунди след началото на спомагателния интервал.

Преди това домакините от Ванкувър водеха с 2:0 на Бо Хорват и Брендън Сутър, а Даниел Седин върна канадския отбор напред в резултата при 3:2 по-малко от 9 минути преди края на срещата. Нешвил обаче откри метод да отговори във всяка една от обстановките с попадения на Майк Фишер, Кевин Фиала и Райън Елис./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР