Навлязохме в сезона на празничните купони. И колкото и да

...
Навлязохме в сезона на празничните купони. И колкото и да
Коментари Харесай

Внимание! По-тъмната напитка води до по-силен махмурлук

Навлязохме в сезона на празничните купони. И колкото и да се стараем да не прекаляваме с количеството и да не смесваме питиета с друг алкохолен градус, отново има дни, в които се разсънваме с натежала глава. Започваме да търсим разумни аргументи за неразположението си като незадоволително сън, магнитни стихии или просто обичайно натоварване в края на годината, до момента в който в един миг си даваме сметка, че става въпрос за чиста проба махмурлук. Което, несъмнено, не е никакво утешение, изключително в случай че става въпрос единствено за една-две чаши алено вино предходната вечер.

Малко хора знаят за теорията, че колкото по-тъмна е напитката, толкоз по-лош е махмурлукът, споделя пред “Дейли мейл ” лекар Сали Адамс, която изследва резултатите на алкохола върху човешкото тяло в университета в Бирмингам. Тя изяснява, че това се дължи на съединения, наречени конгенери, които се образуват в процеса на ферментация или филтрация и са свързани с усета, аромата и цвета на напитката.

Съществуват доказателства, че в по-тъмните има по-високо наличие на конгенери, които усилват риска от махмурлук. Следователно, в случай че сме избрали алено вино или уиски по време на празничния ваучър, шансът да се събудим с неразположение на другата заран е по-голям спрямо потреблението на същото количество джин или водка.

Количеството конгенери зависи от доста неща. На първо място от какво и по какъв начин е изработен алкохолът. Смята се, че колкото по-малко въглехидрати има в него и колкото е по-дестилиран, толкоз по-ниски са равнищата им.
Проучване е посочило, че бърбънът съдържа 37 пъти повече конгенери от водката.

Учени от университета “Браун ” в Съединени американски щати са помолили доброволци да пият идентични количества от една от двете питиета с кока-кола. След това всеки е трябвало да опише по какъв начин се усеща на идващия ден. Експериментът е извършен няколко пъти и при всички пилите бърбън са съобщавали за по-тежки признаци на махмурлук спрямо тези, които са консумирали водка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР