Навършват се девет години от незаконната анексия на Крим. Присъединяването

...
Навършват се девет години от незаконната анексия на Крим. Присъединяването
Коментари Харесай

Годишнината от анексията на Крим без голямо тържество

Навършват се девет години от противозаконната анексия на Крим. " Присъединяването " на черноморския полуостров, извършено от съветски войски напролет на 2014 година, съставлява отявлено нарушаване на интернационалното право.

Украйна желае да си върне Крим

След анексията на украинския полуостров НАТО публично приключи съдействието си с Русия. От Украйна многократно са подчертавали, че желаят да освободят украинската територия от руска окупация.

Специално плануваният за отбелязване на годишнината концерт в московския стадион " Лужники " обаче беше анулиран. Причината за това е страхът от нахлуване или други произшествия. Вместо това годишнината ще бъде маркирана тази събота с по-малки събития в редица райони заяви вестник " Ведомости ".

В обществените мрежи се търсеха участници

До наскоро вървеше подготовка за всеобщо събитие, на което по традиция участват представители на Кремъл и водачът Владимир Путин. Според организация ДПА, участници за събитието са били търсени посредством обществените мрежи и примамвани с безвъзмездна храна и осъществявания на музиканти, считани за патриотични.

" По аргументи, които не зависят от нас форматът на тържествата за обединяването на Крим с Русия трябваше да бъде изменен “, обявиха уредниците.     

*****

Вижте и тази снимкова изложба на Дъждовни води:

 

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР