Навън си е истинска есен и малко са по-приятните удоволствия

...
Навън си е истинска есен и малко са по-приятните удоволствия
Коментари Харесай

Ползите от пиенето на чай всеки ден

Навън си е същинска есен и малко са по-приятните удоволствия от това да се сгушим на топло с чаша парещ чай . Напитката е на особена респект през студените месеци, само че нищо чудно да си я консумираме постоянно, когато и да е на годината, привлечени от изгодите, за които сме чували.
 Чаят, отслабването и по какъв начин да си създадем съвършената напитка за плосък стомах
Чай за плосък стомах

Какво и по какъв начин да пием

Ето кои са няколко от главните преимущества от ежедневното пиянство на чай, както и на какъв тъкмо тип да се спрем, в случай че целим въпросния резултат.

За крепко сърце

Чаят има противовъзпалителни свойства и поддържа кръвоносните съдове здрави, с което и върху сърцето пада по-малко натоварване. Освен това се понижава образуването на рискови плаки по стените на жизненоважни артерии. За постигането на този резултат, учените предлагат до три чаши черен чай дневно.
 Снимка 553196

За по-добър сън

Е, тук ни би трябвало чай, който не съдържа кофеин - най-добре билков. Чаша или две вечер могат да ни избавят от безсънието, стига да не е станало сериозен, продължителен проблем.

За по-добър фокус

Свикнали сме да отреждаме на кафето тази задача. Но с нея сполучливо може да се оправи и чаша чай със наличие на кофеин - черен или зелен. Теанинът е аминокиселина, която се среща единствено в чая. Тя релаксира мозъка и му оказва помощ да си почине, само че и бързо го концентрира, когато това е належащо.

За по-добър метаболизъм

Тук още веднъж се нуждаем от чаша чай с кофеин. С нея можем да горим до 100 калории повече дневно. Разбира се, би трябвало да следим и да не прекалим с дневния банкет на кофеин. Една чаша зелен чай съдържа към 40 мг, а дневно не трябва да одобряваме повече от 300-400.
 Снимка 553197

За понижаване на риска от Алцхаймер

Тук главният състезател е зеленият чай, който дейно ни защищава от оксидативния стрес, а оттова понижава и вероятността от развиването на неврологичното заболяване. Полифенолите пък пазят мозъчните кафези от увреждане. Същият резултат има и чаят от изсушени маслинови листа, който е страховит и за имунитета, а не съдържа кофеин, предава.

За по-здрави зъби

Да, чаят може леко да оцвети зъбите ни, само че несъмнено си заслужава. Конкретно зеленият има антибактериален резултат и може да понижи количеството на бактериите в устната празнина, които образуват кариеси.

За по-малък риск от диабет

Ежедневната консумация на черен чай понижава риска от диабет вид две, тъй като оказва помощ за надзор на равнищата на кръвна захар след хранене. Дори в случай че сме консумирали храни, съдържащи захароза, равнищата остават ниски.
 Снимка 553195

За по-малък риск от онкологични болести

Тук основно настоящо лице още веднъж са антиоксидантите, които пазят от рак на кожата, простата, гърдата и дробовете. Различните типове чай имат друг резултат, само че зеленият е този с най-голямо количество антиоксиданти.

За какво да внимаваме

И тук важи правилото, че доста хубаво не е на хубаво. Катехините, антиоксиданти в чая, могат да попречат на абсорбирането на желязо от организма. Така че е добре да направляваме количеството зелен чай, което изпиваме дневно, с цел да не се окажем с диагноза анемия.

Същите катехини могат и да си взаимодействат с някои хапчета за сърце и кръвно налягане, по тази причина е добре да се консултираме с доктор, в случай че одобряваме такива.
 Чаят, тънкостите в приготвянето му и по какъв начин да създадем съвършената чаша
Как да създадем съвършената чаша чай

Детайлите са от голяма важност

Препоръчителното количество чай, което е добре да изпиваме на ден, зависи най-много от това какъв тип избираме. За зеления чай горната ни граница би трябвало да е три до пет чаши на ден. Учените също по този начин предлагат да консумираме чая неподсладен, както и да си го купуваме насипен, а не в пакетчета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР