Наваксахме изоставането на туристическия сезон от 2019 г. Значително по-добре

...
Наваксахме изоставането на туристическия сезон от 2019 г. Значително по-добре
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Да сте чули грък да каже нещо лошо за Гърция? А турчин за Турция? 


Наваксахме изоставането на туристическия сезон от 2019 година Значително по-добре сме и от предходната година, и като брой туристи. Това сподели за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ служебният министър на туризма Илин Димитров. Има спад на съветски туристи, само че все пак над 60 000 души от Русия са посетили България. Това са основно притежатели на парцели, които пътуват през Турция и стоят у нас към месец, посочи министър Димитров. Според него сега пазарът ни е доста еластичен и Министерството на туризма работи в посока усилване на крилата на сезона с балнеотуризъм и приключенския туризъм. Той показа, че родният екскурзиант продължава да избира България.

„ Родният екскурзиант се оказа, че продължава да избира България и аз съм безпределно благополучен. Напук на всички публикации, които са с отрицателната анотация, в действителност се оказва, че българският екскурзиант, равнищата му са като равнищата от предходната година, а знаете, че предходната година не можехме да пътуваме. Т.е. макар отворените граници, макар свободното напредване – да, имаме засилен трафик отвън България, само че българските туристи остават на равнище 3,3-3,4 милиона дотук на годишна база, приказвам от началото на годината до през днешния ден. И това значи, че те харесват нашия артикул, това значи, че на тях им подхожда обслужването тук, което приказва за добър артикул “, сподели министър Илин Димитров.

Министър Илин Димитров сподели още, че би трябвало да се обърне методът, по който се приказва за българския артикул и пазар. Уточни, че ние сме сериозни туристи и вижда, че във времето се е наложил доста неприятен изказ по отношение на родния ни туризъм. Това вреди на България, безапелационен бе министър Димитров.

„ Грък би ли споделил нещо неприятно за Гърция? А турчин за Турция? Всички си хвалят продукта. Това би трябвало да почнем да вършим и ние – да демонстрираме хубавите места “, изясни той. Според него изискванията са хубави и можем до края на месец септември да се насладим на морето, само че е доста значимо по какъв начин приказваме за продукта ни.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР