Наум Шопов-младши и годеницата му Теа Минкова се качили на

...
Наум Шопов-младши и годеницата му Теа Минкова се качили на
Коментари Харесай

Наум Шопов-младши и годеницата му се качили със скалпел в самолета след проверка на Летище София

Наум Шопов-младши и годеницата му Теа Минкова се качили на борда на аероплан със скалпел в ръчния багаж , след инспекция на чантата на Летище София.
 

Теа схванала, че носи острия предмет в багажа си, едвам когато пристигнала в Германия, където била на отмора с годеника си. По думите на младото момиче чантата ѝ е минала през нужни инспекции , само че скалпелът просто не се е сторил проблематичен за проверяващите.

 
Разказва, че оправяйки багажа си проверила дали няма остри предмети в някоя от чантите, само че очевидно пропуснала един скалпел на колегата си. Острият предмет, обаче, не се сторил стеснителен и на проверяващите багажа на Летище София.
 
„ Проверих багажа ни за остри предмети, преди да тръгнем, тъй като аз пътувах с чантата на Наум, а той нормално постоянно има всякакви скалпели наляво-надясно. Та особено ревизирах и не съумях да видя. Минахме напълно умерено през летището и инспекциите с ръчен багаж. Нямахме никакви проблеми. Чак като стигнахме в Берлин и си отворих багажа, видях, че е имало скалпел. Чисто нов дори, необработен, поради което е още по-опасен, тъй като е доста изострен. Оставихме го в Берлин, защото евентуално нямаше да ни пуснат на връщане. Притеснителното в тази ситуация е, че в действителност с този ръчен багаж, имайки опция когато и да е да го извадя този скалпел, действително опцията да нараня някого е голяма “, описа тя.

 
В условията за ръчен багаж обаче е разпоредено, че всички остри предмети, които могат да бъдат употребявани като оръжие, не се позволяват на борда на самолета. Въпреки това излиза наяве, че напълно човек може да вземе със себе си не изключително безопасен скалпел, даже и да е без да желае, както в тази ситуация на Теа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР