Науката вече знае, че водородът, най-лекият и най-простият елемент, може

...
Науката вече знае, че водородът, най-лекият и най-простият елемент, може
Коментари Харесай

Разработена е ефективна водородна терапия срещу стареенето

Науката към този момент знае, че водородът, най-лекият и най-простият детайл, може да забави и даже да обърне часовника на клетъчното стареене. Но едно е да знаеш, а друго е да можеш да го приложиш на процедура. Китайски учени са решили казуса с безвредното снабдяване на молекули водород за задоволително дълъг интервал от време, с цел да може процедурата да има лечебен резултат.

Постепенното утежняване на функционалностите на организма с възрастта е една от главните аргументи за старческите болести. Съвременната медицина е открила връзка сред клетъчното стареене и тези положения. Физиологичното стареене на клетъчно равнище е отговорно за увреждането на ДНК и загубата на избрани клетъчни функционалности, като да вземем за пример деленето или растежа. Клетките могат също по този начин да отделят субстанции, които провокират възпаления и пречат на способността на тъканите и костите да се възвръщат.

Водородът има способността да трансформира враждебната микросреда от възпалителна в противовъзпалителна още първоначално и има дълготраен резултат върху възобновяване на костите. Той има способността да почиства клетките от токсичните радикали, за които се счита, че въздействат върху стареенето на организма. А също по този начин има подмладяващ резултат върху клетките и тъканите, като им оказва помощ да се разделят и да порастват.

Изследователи от Шанхайския транспортен университет са създали имплант благодарение на нанотехнологии, който доставя молекули водород 40 000 пъти по-ефективно от всички други способи, като пиянство на атомна вода или поемане на водород. Имплантът доставя клетките на организма с водород постепенно и непрестанно в продължение на седмица, а не за половин час, както при богатата на водород вода.

Експерименти върху остарели мишки демонстрират, че тази терапия сполучливо се бори с костните недостатъци, написа SCMP.

Имплантът е създаден най-вече за лекуване на костните недостатъци при възрастните хора, само че технологията може да бъде приспособена и за други свързани с възрастта болести и положения, в това число заболяването на Алцхаймер. Той е направен от биосъвместими материали: наночастици от калциев дисилицид, нанесени върху поресто, биоактивно стъкло и покрити с биоразградим полимер, който не разрешава на водорода да излезе прекомерно бързо от порите.

При опит върху мишки доставката на водород е станала за интервал от 7-9 дни. Следващата цел на учените е да основат имплант с по-голяма дълготрайност на деяние.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР