Науката, технологиите и образованието са от ключово значение за постигането

...
Науката, технологиите и образованието са от ключово значение за постигането
Коментари Харесай

Радев: Постигането на Дневен ред 2030 на ООН е приоритет за България

" Науката, технологиите и образованието са от основно значение за постигането на Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации и България ще продължи да поддържа построяването на открит, свободен и сигурен цифров свят, до който всеки има еднакъв достъп ". Това съобщи президентът Румен Радев в границите на лидерски разговор за осъществяването на Целите за стабилно развиване, отдаден на използването на науката, технологиите, образованието и нововъведенията в поддръжка на развиването, в който участваха 15 държавни и държавни ръководители от Европа и света, както и представители на интернационалните организации.

" Постигането на Дневен ред 2030 на Организация на обединените нации е приоритет за България, уточни президентът Радев и прикани за по-ефективно многостранно съдействие за осъществяването на общите цели. В народен проект за България това значи промяна, ориентирана към построяването на новаторска, зелена, цифрова и обвързвана страна ", сподели още президентът.

Румен Радев акцентира, че България има одобрени обичаи в региона на естествените науки като математиката, физиката, химията, инженерните специалности и други и точно те са в основата на постигнатия прогрес в разнообразни високотехнологични центрове. Увеличаването на капацитета на софтуерните компании в страната ни също форсира развиването на науката.

В Националната стратегия за развиване България 2030 се слага фокус върху насърчаването на конкурентоспособността на българските компании посредством възстановяване на цифровите връзки, основаването на огромни осведомителни центрове, автоматизирането на процеси, роботика и други. Принос за развиването на България като атрактивен център за върхови научни достижения и повишението на икономическия напредък и качеството на живот имат с изключение на приетите български университети и неотдавна откритият Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии, който е неповторим за района и притегля учени от целия свят.

В изявлението си на форума президентът Румен Радев уточни също по този начин, че България ще продължи да работи за постигането на Целите за стабилно развиване и това изисква дейно потребление на ресурсите, рационално вложение в науката на основата на висококачествено обучение и съвременни технологии, а използването на изкуствен интелект би трябвало да регистрира моралните правила на човечеството, правилата на демокрацията и правовата страна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР