Научно-практическа дискусия събира учени, природолюбители, еколози, ловци и ловни деятели

...
Научно-практическа дискусия събира учени, природолюбители, еколози, ловци и ловни деятели
Коментари Харесай

Научно-практическа дискусия събира учени, природолюбители, еколози, ловци и ловни деятели на кръгла маса в Севлиево

Научно-практическа полемика събира учени, природолюбители, еколози, ловци и ловни деятели на кръгла маса в гр. Севлиево, в интервала 27-28.10.2022 година Събитието се провежда от „ Северноцентрално държавно дружество “ – Габрово и Държавно ловно стопанство „ Росица “ – гр. Севлиево.

Програмата планува началото да бъде сложено от представители на научната област в региона на ловното стопанство на 27 октомвриот 13:00 ч., в постройката на НЧ „ Развитие-1870 “ градСевлиево.

Презентация на тематика: „ Адаптивно обмисляне на използването на доблестен елен ” ще показват специалисти от катедра „ Ловно стопанство ” при Лесотехнически университет –София. Аудиторията ще научи за динамичност на местообитанията на благородния елен в северните скатове на Стара планина, от представител на ДЛС „ Росица “ –Севлиево. За въздействието на популацията на благородния елен върху земеделските площи ще приказва магистър в региона на ловното стопанство от ДЛС „ Воден-Ири Хисар ”, а за това по какъв начин въздейства използването на недървесните горски запаси върху популацията на благородния елен - негов сътрудник от ДЛС „ Дунав “ – Русе.

Двудневното мероприятие ще приключи с галерия на титли от доблестен елен, добити през сезон септември-октомври 2022 година На 28 октомвриот 11:00 ч. в местността „ Лъгът “, на територията на ДЛС „ Росица “ градСевлиево, като практическа част на научния конгрес, ще се организира атрактивното ревю на добити титли от доблестен елен.

Превърналото се в традиция мероприятие годишно събира стотици гости и е пионерно за страната събитие. Провеждането на такива изложби е значимо поради анализите и изводите, които се вършат на тях. Те дават опция да се изследва положението на популацията от доблестен елен в ловните стопанствата, нейните трофейни качества и капацитетът й за развиване.

Обогатяването и разширението на формата тази година цели да събере професионалната колегия, обичайно посещаваща ревюто, дружно с представители на научните среди и всички останали заинтригувани - природолюбители, еколози, фотографи и други, които под формата на полемика да формулират проблеми, както и пътища за тяхното разрешаване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР