Научно-образователният детски център Музейко“ в Студентски град ще бъде дарен

...
Научно-образователният детски център Музейко“ в Студентски град ще бъде дарен
Коментари Харесай

Америка за България дарява Музейко на София

Научно-образователният детски център „ Музейко “ в Студентски град ще бъде дарен от основателя му – фондация „ Америка за България “, на Столична община. Предстои през днешния ден Столичният общински съвет да прегледа предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова за приемане на дарението.

С друго предложение „ Музейко “ ще бъде трансфорат в общински културен институт със същото име. „ Волята на донора е детският теоретичен център „ Музейко “ да продължи да действа като подобен, предлагащ на жителите и гостите на София новаторски експонати и действия “, се споделя в предлагането.

„ Америка за България “ е показала оценка на дълготрайни активи на „ Музейко “, съгласно която цената на движимостите, предмет на дарението, е към 3 млн. лева Според отчета бюджетът за издръжката на общинския център за 2023 година е в размер на 1,6 млн. лева

Припомняме, че преди няколко месеца Фандъкова Детският разгласи във фейсбук, че научният център " Музейко " ще се трансформира в начално учебно заведение в региона на СТЕМ образованието - вероятно в края на 2023 година " Меморандумът за основаване на новаторско начално учебно заведение от ново потомство в постройката на " Музейко " към този момент е реалност.

С общата ни воля - Столична община, фондация " Америка за България ", Химикотехнологичния и металургичен университет и МОН, София ще има начално учебно заведение с фокус върху проучването на естествени науки, цифрови технологии, инженерно мислене и математика (STEM) ", заяви тя през май.

По думите й след привършване на часовете и в почивните дни „ Музейко “ ще продължи да действа като интерактивен детски теоретичен център.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР