Националното външно оценяване по български език и литература в 10.

...
Националното външно оценяване по български език и литература в 10.
Коментари Харесай

МОН издаде важна заповед, свързана с външното оценяване за 10-ти клас!

Националното външно оценяване по български език и литература в 10. клас остава на 10 юни. Предвижда се обаче то да се организира в по-късен начален час поради плануваните избори за народен и европейски парламент на 9 юни. Изпитът за десетокласниците ще стартира в 11.00 часа (вместо в в началото плануваното начало от 8:00 часа), с цел да могат учебните заведения с изборни секции умерено да провеждат провеждането му.

За изменението е готова заповед на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, която е оповестена за публично разискване.

МОН напомня, че датите на външните оценения бяха избрани със заповед, минала всички стадии на публично разискване първоначално септември 2023 година След насрочването на изключителните парламентарни избори, както и тези за европейски парламент, в незабавен порядък бе извършено оперативно разискване с всички районни ръководства на образованието, с цел да се сътвори организация и макар вота, да не се наложи смяна в в началото избраната дата.

Предстои с друга заповед на министъра на образованието и науката 10 юни да бъде разгласен за неучебен за всички останали възпитаници в учебните заведения с изборни секции.

Заради плануваните избори МОН предлага и нови дати за някои регионални и национални кръгове на олимпиади и надпревари. Математическото съревнование за възпитаници от 4. клас " Математика за всеки “ ще се организира на 1 юни. Националният кръг на " Лаборатория за изкуство “ ще бъде в интервала 1-3 юни в Бургас. Състезанието " Ключови компетентности по естествени науки (физика, химия, биология) ще бъде от 29 до 30 юни в Силистра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР