Националното сдружение на превозвачи Аз имам камион организира днес протест

...
Националното сдружение на превозвачи Аз имам камион организира днес протест
Коментари Харесай

Превозвачите излизат на протест

Националното съдружие на превозвачи " Аз имам камион " провежда през днешния ден митинг в разнообразни точки на България.

Очаква се в 9 часа тази заран автошествия да тръгнат в посока граничните пунктове " Дуранкулак " и " Йовково ", както и край Долни Дъбник, детелината за град Русе, а също и в София, при разклона за село Равно поле, съобщи БНР.

Превозвачите недоволстват поради неналичието на добра връзка с централната власт и увеличаващи се ТОЛ-такси, както и поради неприятната пътна инфраструктура и неравнопоставеност сред огромните компании и дребните и междинни компании в сектора.

Повод за митинга е предлагането ТОЛ-таксите да бъдат още веднъж увеличени. От началото на годината 46 компании на превозвачи в областите Варна и Добрич са прекратили активност, уточни Милен Баев от Сдружението " Аз имам камион ".  

" Някои от тях са си върнали към този момент лиценза, някои от тях към този момент си разпродават даже автопарка ".

Транспортните компании са недоволни и от положението на пътната инфраструктура. 

" Това, което Агенция " Пътна инфраструктура " предлага като инфраструктура, меко казано не дава отговор на европейските стандарти ".

Организаторите са безапелационни, че до затваряне на пътища няма да се стигне, само че са подготвени и на гражданско непокорство, в случай че настояванията им не бъдат задоволени.  

" Тези хора би трябвало да ни чуят и да схванат, че този отрасъл боледува и то боледува от доста време насам ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР