Националното сдружение на общините ще настоява Министерството на регионалното развитие

...
Националното сдружение на общините ще настоява Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

Сдружението на общините ще настоява да се подготви програма за финансиране на санирането

Националното съдружие на общините ще упорства Министерството на районното развиване и благоустройството да приготви стратегия, по която да бъде обезпечено финансиране за санирането на жилищните здания, които останаха отвън класирането за държавната помощ. 

Това съобщи кметът на Велико Търново Даниел Панов, който беше избран отново за трети мандат за ръководител на Управителния съвет на сдружението. 

Вече са извършени диалози в тази посока с районния министър, разясни през днешния ден пред великотърновските общински съветници Даниел Панов.

“Също по този начин увещание ни даде министърът на финансите за трите фонда, които сега се основават до края на май, с цел да може всички здания, които мисля, че са 66 000, останали за осъществяване в идващите няколко години, като 2140 са тези, които са в аварийния лист – най-много те да бъдат включени с финансиране по тези три фонда “, добави той.

На този стадий благоприятни условия за финансиране при енергийното възобновяване на жилищните здания показват Фонд ФЛАГ, Фондовете за градско развиване, Фондът на фондовете, само че при новите условия етажната благосъстоятелност би трябвало да обезпечи 20% съфинансиране, което стопира доста от хората да аплайват. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР