Националното междуведомствено звено между прокуратурата, МВР и ДАНС за противодействие

...
Националното междуведомствено звено между прокуратурата, МВР и ДАНС за противодействие
Коментари Харесай

Проведе се първо работно съвещание на Националното междуведомствено звено за противодействие на изборни престъпления

Националното междуведомствено звено сред прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за противопоставяне на изборните закононарушения организира първо работно заседание, в което участваха ръководителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова и членове на комисията.
 
Заседанието бе ръководено от заместител основния прокурор Мария Павлова, а в него участваха още основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев, представители на управлението на ДАНС и други
 
Обсъдени бяха ограничения за противопоставяне на закононарушения, свързани с идните (на 29.10.2023 г.) избори за общински съветници и кметове, както и методите да се синхронизират дейностите на институциите за гарантиране на политическите права на жителите.
 
Националното междуведомствено звено действа от деня на разкриване на предизборната акция. Създадена е организация за съгласуване на дейностите на правоохранителните органи и за своевременна реакция на сигнали, свързани с нарушавания на изборния развой, стана ясно на работното заседание.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР