Национално съвещание на прокуратурата на тема Отстояване на независимостта на

...
Национално съвещание на прокуратурата на тема Отстояване на независимостта на
Коментари Харесай

Над 700 прокурори се събират на национално съвещание в резиденция Бояна

Национално заседание на прокуратурата на тематика " Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед попречване на риска от тежко нарушаване на върховенството на закона според чл.7 от Договора за Европейския съюз " ще се организира в понеделник в Дом номер 2 на резиденция " Бояна ", оповестяват от прокуратурата.

Съвещанието се провежда по отношение на декларация на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет от 10 август във връзка опитите за жестоко посягане върху независимостта и положителното име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, правилото за разделянето на управляващите и опитите за политически напън, се отбелязва в известието.

За присъединяване в Националното заседание предпочитание са декларирали над 700 прокурори и следователи от цялата страна.

Покани да участват на Националното заседание са отправени към представители на парламентарно показани политически партии, до президента, министър-председателя, министри, членове на Висшия правосъден съвет, до Инспектората към Висш съдебен съвет, както и до дипломатическите представителства на страните членки на Европейски Съюз, показват от прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР