Национално представително изследване за страната на агенция Ипсос по поръчка

...
Национално представително изследване за страната на агенция Ипсос по поръчка
Коментари Харесай

Проучване разкри какво пие всяка пета българка

Национално представително проучване за страната на организация " Ипсос " по поръчка на Съюза на пивоварите сочи, че всяка пета българка избира бирата като обичано пиво,съобщиха от браншовата организация. От дамите любителки на пенливото питие всяка втора пие бира най-малко един път месечно, а 35% най-малко един път седмично, сочат данните.

Средната периодичност на консумация на пенливата напитка от нежния пол в България е 4 пъти месечно, като съгласно другите възрастови групи тя варира от 3 до 5 пъти. Най-често бира пият дамите сред 30-39 година - близо 5 пъти месечно. Почти на същите равнища е и потреблението на 20 - 29 годишните дами.

Във Варна дамите пият най-вече бира
Проучването твърди, че през предходната година дамите от Варна са консумирали бира най-често (средно 5,3 пъти месечно), следвани от Русе и Монтана с по 4.7 пъти.

19% от българките считат, че при умерена консумация пивото е част от здравословния метод на живот. Под умерена консумация се схваща една бира на ден, само че не повече от 5 пъти седмично.

За изгодите от пивото
Според проучване на Салгренската адакемия - проучвателен център към Гьотеборгския университет в Швеция, две халби бира седмично способстват за понижаване на инфарктите при дамите и ги прави по-щастливи в дълготраен проект. Сходни резултати демонстрират и проучвания на британски учени, извършени от университетите на Кембридж и Лондон и оповестени в Бритиш медикъл джърнал.

Експертите означават, че основният фактор за асимилиране на потребните субстанции в пивото е умерената приложимост, а когато става въпрос за безалкохолна бира, позитивните резултати са още по-изразени. Резултатите демонстрират, че дамите, които употребяват питие един път или два пъти седмично, понижават риска от инфаркти с 30% спрямо тези, които пият по-големи количества, или тези, които не използват алкохолни питиета. Изследването е извършено в продължение на съвсем 50 години върху общо 1500 дами и разкрива спецификите при консумация на бира, вино и други алкохолни питиета, написа dnevnik.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР