Национално представителните работодателски организации проведоха среща с президента Румен Радев

...
Национално представителните работодателски организации проведоха среща с президента Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът подкрепи бизнеса в исканията им за мерки срещу коронавируса

Национално представителните работодателски организации организираха среща с президента Румен Радев за обстановката с ковид, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Президентът прикани да се съблюдават всички ограничения, издадени от здравните управляващи. Според Радев обаче единствено с ограничавания, забрани и санкции не можем да излезем от тежката обстановка.
" Задължително е да има и комплекс от ограничения, които да поддържат бизнеса. Той към този момент търпи съществени загуби. Трябва да се поддържат и най-засегнатите български жители и тези, които сега губят работата си и поминъка си. Това е значима и неотложна мярка. Във всички наранени страни пакет от такива ограничения са в ход. Трябва да активизираме оптимално всички средства. Призовах държавното управление да преоцени своите финансови и капиталови цели. Здравето на българските жители и българския бизнес не може да чакат ", съобщи президентът Румен Радев.
Актуална конюнктура и разпространяването на ковид в България и в света
Световната и европейската стопанска система бяха в недобро здраве и преди ковид. Необходимо е да се подхващат несимволични ограничения за приходите на хората, които са останали с по-малко или без работа. Това предложи ръководителят на АИКБ Васил Велев.
„ Насажда се едно разбиране в обществото, че единствено хотели, заведения за хранене и фризьорски салони страдат от тези ограничавания. Според мен това изрично не е по този начин. Структурно значими производства също са наранени “, добави президентът.
Министерство на вътрешните работи: Съвети и рекомендации към жителите в " изключително състояние "
Радосвет Радев, БСК, съобщи че към момента не се знае степента на обида на обособените стопански браншове. „ Държавата би трябвало тъкмо в този миг да изплати тутакси всички отговорности по оперативни стратегии и публични поръчки “, предложи той.
В изказването си Цветан Симеонов от БТПП означи, че доста от техните членове към този момент търпят огромни загуби. Според него от положителните решения е отварянето на транспортните европейски коридори.
Кънчо Стойчев от АИКБ означи, че коронавирусът ще намали виталния стандарт в страната. Той уточни, че измежду най-засегнатите са туризмът и ресторантьорството, и те са спрели. Организираният туризъм е изцяло провален. „ Идеята, че май месец ще се възстановят е несъстоятелна.Това е нулева година “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР