Национално представени организации на хора с увреждания заплашиха с протест

...
Национално представени организации на хора с увреждания заплашиха с протест
Коментари Харесай

Национално представени организации на хора с увреждания заплашиха с протест

Национално показани организации на хора с увреждания заплашиха с митинг през април. Те реагираха остро на показаната от общественото министерство идея за смяна в системата за оценка на работоспособността, която към този момент е импортирана в Народното събрание.

В нея се планува ТЕЛК комисиите да се разделят на две - на лекарска и на комисия за оценка работоспособността към Национален осигурителен институт. Притеснява ги опцията инвалидните пенсии да спрат, в случай че човек се върне на работа.

От общественото министерство обясниха, че концепцията е единствено визия за по-ефективна система и детайлите следва да се прецизират. Организациите на хора с увреждания въпреки всичко упорстват да не бъдат отнемани инвалидните пенсии при връщане на работа.
Ваня Григорова - Конфедерация на труда „ Подкрепа ": Тъй като индивида с увреждане има доста по-големи потребности от индивида, който е изцяло здрав, защото той най-малко би трябвало да стигне до работното си място. Веска Събева - ръководител на Асоциация на родителите на деца с епилепсия: Никой не приказва за обществени заплащания и за компенсацията, която би трябвало да се направи за степента - типа и степента на увреждането, което индивидът има. Защото даже и да получава същата заплата, връщайки се на същото работно място, този човек не е същият.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР