Националният волейболен отбор на Холандия продължава с отличното си представяне

...
Националният волейболен отбор на Холандия продължава с отличното си представяне
Коментари Харесай

Холандия би Египет и си гарантира поне третото място в Група В

Националният волейболен тим на Холандия продължава с отличното си показване на Световното състезание в Италия и България, като си подсигурява най-малко 3-ото място в Група В в Русе. " Лалетата " надиграха слабака Египет с 3:1 (25:21, 25:21, 23:25, 25:16) в мач, игран довечера пред към 3500 фенове в зала " Арена Монбат ".

Така Холандия приключи в групата с 4 победи, 1 загуба и 11 точки, с което си обезпечи най-малко 3-ото място в крайното класиране. Отборите, които могат да приключат пред " лалетата " в Група В, са олимпийските първенци от Бразилия и Канада, само че всичко зависи от оставащите срещи на двата отбора. Тази вечер от 20,30 часа те играят между тях, а на следващия ден (18 септември) " Селесао " ще играе с новобранеца Китай, а " кленовите листа " с Франция.

От друга страна това бе последния дуел и за Египет на Мондиал 2018. " Фараоните " завършват с 1 победа, 4 загуба и 3 точки, като за момента са на предпоследното 5-о място.

С оглед на очертаващия се елементарен мач и след тежките борби с Бразилия и Франция, треньорът на " лалетата " Гидо Вермюлен заложи главно на запасите си. Въпреки това, Холандия се оправи, даде единствено гейм на Египет и записа нова победа.

Над всички за холандския отбор бе Вуутер Тер Маат със страхотните 26 точки (4 блока, 2 аса и 53% успеваемост в атака) за успеха. За египтяните резервата Хишам Еуайс приключи с 19 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР