Националният волейболен отбор на България за младежи до 21 години

...
Националният волейболен отбор на България за младежи до 21 години
Коментари Харесай

Браво! Страхотна България е на полуфинал на световното

Националният волейболен тим на България за младежи до 21 години на процедура се класира за полуфиналите на Световното състезание в Бахрейн. Момчетата на селекционера Андреа Буратини биха изрично Полша с 3:0 (25:18, 35:33, 25:18) във втората си среща от Група Е от втората групова фаза на Мондиала, играна този следобяд в Манама.

Това е втора победа на младите български „ лъвове “ над „ Дружина полска “ на Световното, откакто двата тима играха един против различен и в Група С от първата групова фаза, като тогава България надви доста мъчно с 3:2 гейма.

Така България е с 2 победи от 2 мача и 6 точки в актива си, като ще се класира за полуфиналите на международното състезание за тази възраст за първи път от далечната към този момент 2003-а година. Тогава българският състав, в който личат имената на Матей Казийски, Тодор Алексиев, Боян Йорданов и Иван Станев, стигна до бронзовите медали.

От друга страна Полша, която е международен първенец за юноши до 19 години от преди две години, позволи втора поредна загуба в тази фаза на шампионата и отпада от битката за медалите, като ще продължи да играе за систематизиране на местата от 5-о до 8-о.

Утре (13 юли) България излиза против тимът на Иран в може би пряк конфликт за първото място в групата. Двата отбора играха дружно на мощния другарски шампионат в София преди началото на шампионата на планетата, като тогава младите „ перси “ се постановиха с 3:2 гейма. Двубоят на следващия ден ще е от 17:00 часа българско време.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР