Националният университет по правни науки в Калкута, Индия, има необичаен

...
Националният университет по правни науки в Калкута, Индия, има необичаен
Коментари Харесай

“Правни науки в света на Хари Потър” вече е истински учебен предмет

Националният университет по правни науки в Калкута, Индия, има необикновен нов образователен предмет от тази година – “Право в света на Хари Потър”, написа “Индипендънт”, цитира БТВ.

Необичайният способ на образование цели да разнообрази образователната стратегия на учениците.

Курсът е с името “Взаимодействие сред фантастичната литература и закона с акцент върху света на Хари Потър”. В него ще се вършат паралели сред действителни правни проблеми и легалните аспекти на магьосничеството от романите на Джоан Роулинг.

Училище в Съединени американски щати махна “Хари Потър” от библиотеката си – книгите съдържали същински вълшебства

Една от тематиките, които ще бъдат наранени, да вземем за пример, е обществените и класови права в Индия и “поробването на домашните духчета и маргинализирането на върколаците в Хари Потър”.

Програмата включва също правила в магьосническата спортна игра куидич, закони в Хогуортс, закони за магическото общество и спор по отношение на невинността на героя Сириус Блек.

Проф. Шувик Кумар Гуха, който е основал необичайния курс, разяснява, че той цели да развие изобретателно мислене в бъдещите адвокати.

“Ние учим нашите студенти на законите, само че дали ще те могат да ги приложат в обстановки, с които в никакъв случай не са се сблъсквали? Вселената на Хари Потър изобилства от образци по какъв начин медиите въздействат на политическата обстановка в магическия свят. Роулинг визира и тематиката, че законодателните институции в света на Хари Потър в действителност не могат да се оправят с закононарушенията. Всичко това са паралели с действителния свят”, разяснява Гуха.

Това не е първият университет с курс, отдаден особено на романите за Хари Потър. Университетът в Дъръм, Англия, има цялостен предмет, който изследва обществения и културен подтекст на романите и аргументите за тяхната известност в актуалния свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР