Националният треньор на Португалия Фернандо Сантош смята тази победа над

...
Националният треньор на Португалия Фернандо Сантош смята тази победа над
Коментари Харесай

Фернандо Сантош: С още една победа можем да продължим напред

Националният треньор на Португалия Фернандо Сантош счита тази победа над Гана (3:2) за " значима ", само че подлага на критика метода, по който Португалия позволи голове. С днешния триумф " мореплавателите ", какъвто е прякорът на тима, оглавиха група " Н " на международните футболни финали в Катар, защото по-рано през днешния ден Уругвай и Република Корея приключиха 0:0.

" Играхме добре през първото полувреме, хубаво преливахме от едната зона в другата, само че нямахме удари. Може би чак в последните 10 минути започнахме да гледаме по-сериозно към вратата на съперника и да ги притискаме. Гана не можеше да ни тормози в нито един миг. Играха с доста стегнат блок и това устоя 30-35 минути. Владеехме доста топката, само че ни липсваше да притиснем съперника с топка, в пространството пред вратата ", сподели още опитният треньор.

След това изясни смяната в държанието на отбора след почивката, когато паднаха общо пет гола в двете порти. " Казах на играчите на полувремето да запазят постройката си, да се съсредоточат върху играта, само че да се вложат с повече характерност.

" През втората част към този момент изглеждахме напълно друго. Вкарахме три гола, можехме да вкараме още. Важното е, че направихме положително второ полувреме, вкарахме първия гол в мача. Но в края рискувахме прекомерно доста и с някои наши неточности изтръпнахме. В последна сметка обаче сме щастливи. Това са три значими точки. Равенството в другия мач не ме интересува. Още една победа и можем да продължим напред ", приключи 68-годишният експерт.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР