Националният селекционер Петър Хубчев сподели в предаването “Домът на футбола”

...
Националният селекционер Петър Хубчев сподели в предаването “Домът на футбола”
Коментари Харесай

Хубчев дълбоко разочарован от юношите ни, отрече намеса в работата му

Националният селекционер Петър Хубчев показа в предаването “Домът на футбола” най-голямата си болежка. Специалистът приема извънредно тежко обстоятелството, че младото потомство няма предпочитание за битка и развиване, въпреки да има гений. Хубчев посъветва юношите ни да показват самочувствие, само че на терена, а не отвън него. Хубчев, който удължи контракта си с БФС за нови две години, благодари на президенти и ръководители, че нито един път досега не са се бъркали в работата му.

" Наблюдавах срещи при юношите и младежите. Жалкото е, че множеството от тях са по-активни в медиите. Виждам, че някои от тях играят даже против треньорите, употребяват обидни думи по отношение на тях, поставяли са им условия и прочие, което е недопустимо. Има няколко генерации, изгубени за футбола. Талант имаме, само че в доста други съставни елементи изоставаме. Трябва да променим най-много мисленето. Изоставаме обаче доста и във физическата подготовка. Вината обаче не е единствено в клубовете и треньорите, а и във футболистите. Отношението на младите към футбола е пагубно. Гледат какъв е животът на огромния футболист, само че не знаят какво се крие зад постигнатото. За мен най-голямата болежка е точно младото потомство. Истината е, че на момчетата самочувствието е огромно, само че не на терена, а отвън него. Желанието на младите футболисти да играят на открито, да се наложат в огромните тим е малко. Бързо се отхвърлят. Нямат предпочитание да се борят за място в първия тим ", не скри разочарованието си селекционерът.
 Пресконференция на националния тим преди контролата със Саудитска Арабия @@@ " Не сме правили равносметка, ще я създадем след последната среща, пък въпреки и контролна. Положителните неща доминираха. Предстои ни обаче много работа. Хубавите неща няма да ни заблудят. Върхът на треньорството е народен селекционер, нямаше по какъв начин да откажа. Това, което искахме, е да ни повярват момчетата, че това, което вършим, е вярно. Във всички мачове те се раздадоха. Нещата се получават по-лесно, когато има по-голяма мотивация, взаимопомощ, битка, физическа подготовка. Когато пристигнах, заварих хора, които бяха като че ли несигурни. Играчите, които крещя, би трябвало да имат самочувствие, когато са на терена”, разяснява Хубчев, който отхвърли да има външна интервенция в работата му. " Който и да застане на поста народен селекционер, постоянно ще има някой, който ще се дава мнение за какво този е извикан, а различен - не. Няма извикан състезател поради тима, в който играе. До момента няма позвъняване или подмятане от страна на притежател, президент или треньор кой да получи повиквателна. Благодаря за това на всички ", сподели за край един от героите от " лудото американско лято ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР