Националният селекционер Георги Дерменджиев заяви, че вратата на Андрей Гълъбинов

...
Националният селекционер Георги Дерменджиев заяви, че вратата на Андрей Гълъбинов
Коментари Харесай

Дерменджиев за Андрей Гълъбинов: Може да го повикаме в националния

Националният селекционер Георги Дерменджиев съобщи, че вратата на Андрей Гълъбинов в националния тим на България е отворена и той може да бъде извикан.

Вчера нападателят на Специя вкара две попадения на Удинезе при първата и историческа победа на неговия отбор в италианския хайлайф, като към този момент има три гола от началото на сезона в Серия А. В момента той дели първото място с звездите на Ювентус и Интер - Кристиано Роналдо и Ромелу Лукаку.

„ Наблюдаваме необятен набор от играчи за националния тим. Да, видях, че Андрей Гълъбинов съумя да вкара два гола за Специя и няма по какъв начин да не бъда благополучен от това. Новият сезон стартира добре за него. Той може да бъде извикан в националния тим “, съобщи Дерменджиев пред Novapress.

Селекционерът показа дали въпреки всичко има късмет опитният футболист да бъде извикан за плейофния мач против Унгария и дуелите от Лигата на Нациите против Финландия и Уелс.

„ Това е динамичен развой, всичко може да стане. Виждате, че и сега в Арда има проблеми с ковид. Всичко е допустимо. Вероятно може някой да отпадне от нашите сметки и да повикаме някой различен на неговото място “ ", добави Дерменджиев.

Българският експерт приказва и за един от голмайсторите на шампионата Атанас Илиев и дали той има късмет да получи повиквателна за представителния отбор, откакто вкара 7 гола за Ботев Пловдив от началото на сезона.

„ Вижте, както споделих ние следим в действителност доста играчи. Винаги ще има въпросителни за какво някой не е извикан, както и за какво някой е извикан. Вие ми казвате за това момче Атанас Илиев. Чудесно, дано да вкарва голове. По принцип не може да повикаме някой единствено тъй като той е изиграл няколко положителни мача. Следим огромен брой състезатели. И тези, които играят добре и са непрекъснати, попадат в радара ни. Моята цел е да се опитам да сплотя оптимално този народен тим. Освен това момчетата би трябвало да се окуражават и да се поддържат. Дори и резултатите да не са най-хубавите, дано да има поддръжка. Не е необходим хейт, разберете. Трябва да насърчаваме тези футболисти. Играем спорд опциите си. Понякога се получава, от време на време не се “, съобщи Дерменджиев.

„ Силно се надявам да изиграем добре мача против Унгария. Виждате и там по какъв начин са нещата. Един футболист от калибъра на Балаш Джуджак, капитан на тима, не е извикан. Няма място за мусене. Напрежението е голямо, разберете. Отговорността – също. Аз виждам постоянно да бъда оптимист и се надявам да изиграем добре срещите, които ни предстоят “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР