Националният съвет (НС) на БСП утвърждава на пленум в момента

...
Националният съвет (НС) на БСП утвърждава на пленум в момента
Коментари Харесай

Преди местния вот: БСП утвърждава на пленум кандидатите си

Националният съвет (НС) на Българска социалистическа партия утвърждава на пленум сега първите над 100 претенденти за кметове . Членове на управителния орган и претенденти за кметове участват на пленума. 

Преди началото пред публицисти някои от тях разясниха упованията от днешното съвещание, което се организира на „ Позитано “ 30 – централата на партията.

Иван Ченчев, народен представител и член на Народно събрание, съобщи, че чака напълно рационално и с причини в съответните области да бъде избрана първата част от кметовете, общинските съветници, листите, да има полемика по програмата за локалния избор и локалното ръководство.

Във връзка с главните моменти в програмата той означи, че всяка област има своята специфичност, само че при изработването са се водили от най-важните цели. Един от най-важните проблеми в общините, в областите, е инфраструктурата, контролът над локалното самоуправление, част от локалните налози да остават в общините.

Ченчев счита, че Българска социалистическа партия е сплотена за локалните избори. Много постоянно сме се събирали през времето, през което правихме номинациите и конференциите си, обсъждали сме с всички структури, тъй че сме избистрили по какъв начин ще се явяваме на вота, изясни той. Проблемни области няма, радващо е, че тук-там има повече от един претендент, това значи, че партията има разнообразни отзиви и през днешния ден те ще бъдат разисквани. Няма нищо ужасно Народно събрание да реши кой е най-подходящата кандидатура за съответното място, посочи депутатът.

За кандидатурата на Ваня Григорова, утвърдена от градската организация на социалистите за кмет на София при започване на септември, Ченчев разяснява, че съгласно него няма по какъв начин пленумът да не одобри предлагането.

Донка Михайлова, кмет на Троян и сега, съобщи, че ще се кандидатира за четвърти мандат.

Румен Овчаров беше сбит за упованията и сподели, че са оптимистични.

На идващото си съвещание на 16 септември Народно събрание на Българска социалистическа партия ще утвърди и останалите претенденти за кметове и общински съветници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР