Националният съвет на БСП одобри всички листи с кандидат-депутати за

...
Националният съвет на БСП одобри всички листи с кандидат-депутати за
Коментари Харесай

БСП обяви изборните си водачи, в листите е и отцепничка от Възраждане

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди всички листи с кандидат-депутати за 31 региона. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

" Има доста подмладяване на кандидат-депутатите, като половината от всички са под 40 години. Предимство е обещано и на локални водачи, които са 60% от всички ", се показва в известието.

Националният съвет одобри и предизборна стратегия с акцент обществена политика. След като по гледище на социалистите, постоянното държавно управление вкара безвъзмездни детски градини, в този момент Българска социалистическа партия залага на безвъзмездни учебници до 12 клас, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, нарастване на минималната заплата на 850 лева, освобождение от налози на работещи младежи до 26 година и други, написа още в известието.

Лидерът на Българска социалистическа партия повежда листите в район 25 МИР в София и в Пловдив-град. Също в Пловдив, и в Ямбол лидер ще бъде Кристиян Вигенин.

По традиция във Варна отпред застава организационният секретар на партията Борислав Гуцанов. Без смяна остават листите в Бургас, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил и Ловеч, където челните места заемат надлежно Петър Кънев, Явор Божанков, Филип Попов, Мая Димитрова, Бойко Клечков и Вяра Йорданова.

Друго знаково лице - Румен Гечев, повежда листите в Плевен и Кърджали. В Перник отпред застава Александър Симов.

Бившите министри Христо Проданов и Иван Иванов резервират местата си надлежно в 23-ти МИР в София и в Шумен. Иванов също по този начин заема и мястото на сегашния длъжностен правосъден министър Крум Зарков в Русе.

В София в 24-ти МИР остава Георги Свиленски.

Една от изненадите на Българска социалистическа партия е Цвета Гаунова - някогашна депутатка от " Възраждане ". Тя ще бъде четвърта в листата на Българска социалистическа партия във Велико Търново.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР