Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Членството

...
Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Членството
Коментари Харесай

Кирил Добрев e изключен от БСП

Националният съвет на Българска социалистическа партия изключи Кирил Добрев от партията. Членството на някогашния зам.-председател и сегашен член на Националния съвет е прекъснато като мярка за " партийно влияние ". 

На двудневния задочен пленум са дали своят вот 170 от общо 187-членния състав. 106-ма са били " За ", 61 са дали своят вот " срещу ", а " въздържал се " - трима.

Това е била единствена точка в двудневния неприсъствен пленум. На членовете на съвета са изпратени претекстовете, а те са дали своят вот по електронната поща. 

Искането за изключване на един от най-отявлените критици на водача в оставка Корнелия Нинова е пристигнало от няколко организации в страната - от Омуртаг, Варна, Долни Чифлик и Елин Пелин. Те са подкрепени от Изпълнителното бюро. 

Добрев е упрекнат в намерено опълчване на решенията на Националния съвет и основаване на организация за тяхното проваляне; голям брой медийни изяви, създаващи отрицателен облик на Българска социалистическа партия, и подкрепяне на структури на нови политически планове. 

За изключването заяви самият Добрев през вчерашния ден с обява във фейсбук. Според него претекстовете са измислени и не му е дадена опция да бъде изслушан. 

Срещу изключването му се разгласи депутатът Крум Зарков, който към този момент е единственият съперник на Нинова за лидерския пост. От Българска социалистическа партия - Перник пък желаеха изключване от партията на самата Нинова поради " трите следващи изборни загуби под нейно управление и срутва на доверието в левицата ".

Със мнение излезе и управлението на партията в София, наричайки самодейността " недомислена и безотговорна " и настоявайки за възпиране от политически дейности, които ще предизвикат в допълнение партийни разединения. 

С позиция " срещу " се разгласи и Оперативното бюро на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия.

Самият Добрев не отговори на позвъняванията на БНР, само че написа в обществените мрежи " Дори и да придобиеш “нотариалния акт от къщата ” по отминалост, в никакъв случай няма да притежаваш духа на дома ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР