Националният състезател по вдигане на тежести Дейвид Фишеров е бил

...
Националният състезател по вдигане на тежести Дейвид Фишеров е бил
Коментари Харесай

Хванаха национал по вдигане на тежести с допинг

Националният играч по повдигане на тежести Дейвид Фишеров е бил махленски в приложимост на допинг, оповестява вестник " СЕГА ".

Пробата на състезаващият се за България австриец е била взета още през март предходната година. Случаят обаче не трябва разгласен, защото са се чакали резултатите от Б тестът, която също е била позитивна.

Фишеров е махленски в приложимост на неразрешеното вещество трибонол - тип стероид, който се употребява в смазки във ветеринарната медицина.

Състезателните права на Фишеров са спрени от 31 март 2023 година (пробата е взета на 10 март същата година). В момента щангистът, който се състезава в категория до 102 кг, чака да научи своето наказване, което най-вероятно ще бъде за 4 години.

През 2022 година Фишеров стана европейски първенец в категория до 102 кг на континенталния шампионат в Тирана. Още преди да стане ясно за неговата допинг проба беше ясно, че той няма да може да взе участие на Олимпийските игри в Париж това лято, защото няма нужния брой надпревари. Миналата година той пропусната Световното в Рияд поради автомобилна злополука, а преди този момент на взе участие и на Европейското в Ереван, без да се дава пояснение.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР