Националният план за възстановяване и устойчивост - версия 1.3 от

...
Националният план за възстановяване и устойчивост - версия 1.3 от
Коментари Харесай

Националният план за възстановяване и устойчивост: 57 инвестиции и 43 реформи

Националният проект за възобновяване и резистентност - версия 1.3 от 20 юли, е структуриран в четири стълба и е на стойност 12,6 милиарда лв.. Планът беше оповестен за публично разискване на уеб страницата. Ревизираната от служебния кабинет версия е налична за публично разискване преди идното завършване. Последната глоба за поемането на задължения с дълготраен темперамент, сложени като условие от европейските служби, ще се чака от партиите в Народното събрание, показаха от кабинета на вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Планът за възобновяване и резистентност показва вижданията на държавното управление и обществото за метода, по който би трябвало да бъдат адресирани структурни проблеми в стопанската система посредством вътрешно съгласувана и поредна композиция от промени и вложения, се показва в документа. Планът включва 57 вложения и 43 промени, осведоми Българска телеграфна агенция. Концентрацията на реформаторските старания е най-висока в съставените елементи " Бизнес среда " и  " Нисковъглеродна стопанска система ".

Първият дирек е " Иновативна България ", целящ повишението на конкурентоспособността на стопанската система и трансформирането й в стопанска система, основана на знанието и интелигентния напредък посредством ограничения в областта на образованието, цифровите умения, науката, нововъведенията, технологиите и взаимовръзките сред тях. По него са планувани 27.4 на 100 от ресурсите по Плана.

По стълба " Зелена България " - с фокус върху устойчивото ръководство на естествените запаси, позволяващо облекчаване на настоящите потребности на стопанската система и обществото, при опазване на екологичната резистентност, тъй че тези потребности да могат да продължат да бъдат удовлетворявани и в дълготраен проект, са планувани 36.8 на 100 от ресурсите по Плана.

По " Свързана България ", който подчертава върху повишението на конкурентоспособността и устойчивото развиване на регионите на страната, каквито са подобряването на транспортната и цифрова съгласуваност, както и насърчаването на локалното развиване, стъпвайки на характерния локален капацитет, са планувани 17.8 на 100 от ресурсите.

По стълба " Справедлива България " - с фокус върху хората в неравностойно състояние, за реализиране на по-включващ и по-устойчив напредък и споделен разцвет за всички, както и с акцент върху построяването на ефикасни и виновни обществени институции, чувствителни към потребностите на бизнеса и потребностите на жителите, са планувани 18 на 100 от ресурсите по Плана за възобновяване.

По мярката " Образование и умения " от Плана най-вече средства са планувани за модернизиране на просветителните институции за по-привлекателна и качествена среда за учене и нововъведения, за което са отделени 4.5 на 100 от средствата по проекта, по " Научни проучвания и нововъведения " Програмата за ускорение на икономическото възобновяване и промяна посредством просвета и нововъведения е с дял от 3 на 100, по " Интелигентна промишленост " - Програмата за икономическа промяна е с дял от 9.5 на 100, по " Нисковъглеродна стопанска система " за енергийна успеваемост на сградния фонд за отделени 14.6 на 100 от средствата, по размер " Биоразнообразие " за възобновяване на основни за климата екосистеми в осъществяване на Стратегията на биологично многообразие на Европейски Съюз 2030 и задачите на Европейския зелен пакт са планувани 0.5 на 100 на средствата, по мярката " Устойчиво земеделие " - за Фонд за поощряване на софтуерния и екологичен преход на селското стопанство са планувани 2 на 100 от средствата по проекта.

По мярката " Здравеопазване " - за модернизиране на здравната система в България посредством обезпечаване на модерна и новаторска здравна инсталация за лечебни заведения за болнична помощ, са планувани 3 % от ресурсите. По мярката " Социално включване " най-вече пари се плануват за продължаваща поддръжка за деинституционализация на грижата за възрастните хора и хората с увреждания - 5.1 на 100 от средствата. За " Бизнес среда " най-вече /1,3 на от средствата/ се плануват за създаване на Национален сложен център и мрежа за мониторинг, надзор и ръководство. По мярката " Местно развиване " най-вече - 2,4 % от ресурсите, се оферират за Програма за изграждане/доизграждане/реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи, включително и пречиствателни станции за отпадъчни води за агломерациите сред 2000 и 10 000 еквивалент поданици. По мярката " Транспортна съгласуваност " най-вече - 2,3 на 100, се плануват да се отделят в цифровизация в железопътния превоз посредством рационализация на системите за сигурност и енергийната успеваемост по жп посоки от главната и широкообхватната TEN-T мрежа. По " Цифрова съгласуваност " - за широкомащабно разрастване на цифрова инфраструктура, се плануват 4,2 % от средствата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР