Националният отбор по баскетбол за девойки до 18-годишна възраст записа

...
Националният отбор по баскетбол за девойки до 18-годишна възраст записа
Коментари Харесай

България U18 влезе в осмицата на европейското първенство дивизия Б в София

Националният тим по баскетбол за девойки до 18-годишна възраст записа третата си поредна победа в груповата фаза на Евробаскет 2023 дивизия " Б " и си обезпечи място в осмицата на шампионата.

Младите " лъвици " надделяха в нов тежък мач отбора на Естония с 57:37, като демонстрираха по-точен мерник и направиха по-малко неточности от противника си.

Така за българките остава единствено един мач в груповата фаза – против Швеция на 5 юли. Скандинавките обаче към този момент имат една загуба в шампионата – от Украйна.

Без да преобладават изцяло, българките методично трупаха задатък, с цел да се отдръпват на почивката с 6 точки преднина. Равностойната игра се резервира и след почивката, само че девойките ни съумяха да изтръгнат триумфа.

Елена Драгоева, Деница Манолова и Гергана Маданкова играха и през днешния ден, като Манолова стана топ-реализатор с 14 точки и 7 битки. Маданкова добави още 14 точки, а Драгоева записа 7 точки, 8 битки и 4 асистенции. С 8 завършващи подавания завърши Моника Борисова, която оглавява класирането на шампионата по този индикатор. 9 точки вкара Ивана Бонева.

Така България е първият тим, стигнал до три победи в шампионата. По-късно през днешния ден това може да стори и Исландия, в случай че надвие Северна Македония.

Изненадата на шампионата обаче е воденият от българския треньор Румен Гълъбов отбор на Люксембург. След като на старта победи Гърция, през днешния ден тимът се оправи след продължение и с Румъния. Тимът на Гълъбов изоставаше с двуцифрена разлика преди почивката, само че направи същински героизъм и завоюва спомагателното време със 17:7. Фейт Ехи Етуте пък записа може би рекордно показване на сходен конгрес. Тя наниза 40 точки, хвана 33 битки, направи 6 асистенции и лиши 8 топки и приключи с коефициент на потребно деяние 63.

С тази победа Люксембург записа историческо класиране в Топ 8 на Европейското състезание.

Утре е почивен ден на шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР