Националният отбор на Хърватия стана първият финалист в турнира Лигата

...
Националният отбор на Хърватия стана първият финалист в турнира Лигата
Коментари Харесай

Хърватия надви Нидерландия насред Ротердам след драма с продължения и стана първият финалист в Лигата на нациите

Националният тим на Хърватия стана първият финалист в шампионата Лигата на нациите, откакто победи с 4:2 след продължения домакина на финалната четворка в конкуренцията Нидерландия в дуел, изигран на стадион " Дъ Куип " в Ротердам.

В дома на новия нидерландски първенец Фейенорд двата отбора предложиха същински театър на почитателите по трибуните, които се любуваха на повече от 120 минути футбол и шест гола.

След последния съдийски сигнал обаче насладата бе за " ватрените ", а тъгата за домакините, които пропуснаха да се класират за своя втори край в Лигата на нациите след този през 2019-а година.

Полуфиналният конфликт стартира по-добре за " лалетата ", които през първата част изглеждаха като по-стабилния от двата отбора и това даде своето отражение в резултата в 34-ата минута, когато многоходова акция на момчетата на Роналд Куман бе приключена сполучливо от Дониел Маален, който се възползва и от не до такава степен положителната изява на хърватските бранители и даде задатък на своя отбор.



Второто полувреме обаче започва с преимущество за гостите, които получиха право да изпълнят дузпа в 55-ата минута, когато Лука Модрич надхитри Коди Гакпо и го принуди да го задържи в наказателното поле, което не остави друго на рефера Ищван Ковач с изключение на да уточни бялата точка. Зад топката застана Андрей Крамарич и той не сбърка, изравнявайки резултата.

" Шахматистите " продължиха да бъдат по-стабилни в идващите минути и закономерно стигнаха до цялостния поврат в 73-ата минута посредством Марио Пашалич, който получи подаване от Лука Иванушец и осъществя за 2:1 в интерес на Хърватия с едвам втория прецизен удар в срещата за бронзовите медалисти от последното международно състезание.

В заключителните минути на срещата нидерландците се хвърлиха в търсене на изравнителното попадение и то стана факт надълбоко в добавеното време, когато резервата Ноа Ланг се възползва от едно безредие в наказателното поле на " ватрените " и беше прецизен за 2:2, пращайки конфликта в продължения.



Преди тяхното начало селекционерът на хърватите Златко Далич пусна в игра Бруно Петкович и в 98-ата минута това му решение се отплати с трети гол за неговия отбор дело таман на футболиста на Динамо Загреб, който се разписа с превъзходен удар от отдалеченост.

" Лалетата " разумно потърсиха равнене на резултата, само че вместо това гостите продължиха да наподобяват доста рискови на контраатаки и при една от тях Петкович удари греда, а в идната пък той бе съборен в наказателното поле и Лука Модрич осъществя отсъдената дузпа за 4:2, поставяйки точка на разногласието.

По този метод в неделя националния тим на Хърватия още веднъж ще излезе на " Дъ Куип " в борбата за трофея, а там противник на " шахматистите " ще бъде спечелилият от полуфинала сред Италия и Испания, които играят в четвъртък (15 юни).

Големият край в Лигата на нациите е в неделя (18 юни) от 21.45 часа българско време и ще може да го наблюдавате НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР