Националният отбор на Гвинея направи важна крачка към класирането си

...
Националният отбор на Гвинея направи важна крачка към класирането си
Коментари Харесай

Гвинея се съвзе и е на път да се промъкне до елиминациите

Националният тим на Гвинея направи значима крачка към класирането си за елиминационната фаза на Купата на Африка 2019. Играчите на Пол Пут победиха с 2:0 Бурунди в последния си мач от Група “В” на конкуренцията и по този начин си осигуриха трето място в крайното класиране на този стадий. И двете попадения бяха дело на Мохамед Ятара. Нападателят на Оксер се разписа по веднъж във всяко полувреме.

Положението на Бурунди стана доста комплицирано още в 12-ата минута, откакто Кристоф Ндуваругира бе изпъден, откакто получи червен картон, когато фаулира Ятара, който излизаше самичък против вратаря. В 25-ата минута той откри резултата, откакто бе на вярното място, откакто отбраната на противника мазета една топка от дребното наказателно поле на стража Джонатан Нахимана, и прати кълбото на опразнената врата. В 52-ата минута Ятара се възползва от подаване на Ибрахима Траоре и удвои с акуратен удар в долния ъгъл на вратата.

Така с днешната си победа Гвинея събра четири точки и финишира на трета позиция в групата след Мадагарскар и Нигерия. “Слоновете” обаче съвсем несъмнено ще преминат в идната фаза, защото четирите най-хубави трети в другите групи също не престават напред. Бурунди от своя страна се прибира у дома с три загуби и нито едно вкарано попадение.

БУРУНДИ - ГВИНЕЯ 0:2
0:1 Ятара (25)
0:2 Ятара (52)
Купа на Африка 3 кръг, неделя 30 юни  Бурунди 0:2краен резулат  Гвинея
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР