Националният отбор на Белгия ще играе със специална екипировка на

...
Националният отбор на Белгия ще играе със специална екипировка на
Коментари Харесай

Белгия запазва специалния екип и за Евро 2024

Националният тим на Белгия ще играе със специфична екипировка на Евро 2024. Тя към този момент бе тествана в приятелския мач с Англия (2:2). Тениската беше синя с диамантена шарка и бяла яка. Кафяви къси панталони и бели чорапи допълват визията. 

Формата е въодушевена от именития комикс " Приключенията на Тинтин ". И съвсем изцяло повтаря облеклото на основния воин - вестникарски кореспондент на име Тинтин, който пътува по света с белия си фокстериер Милу и се впуска в завършения. 

— Belgian Red Devils (@BelRedDevils)
Поредицата за приключенията на Тинтин е най-популярният комикс на 20-ти век, преведен на доста езици. Нарисувани са общо 24 комикса и са продадени повече от 200 милиона копия.

Автор на комикса е белгийският самообразован художник Жорж Реми, по-известен като Ерже (Hergé - псевдонимът идва от първите букви на името му - R и J).

Ето какво съставлява Тинтин за Белгия: 

● В Белгия Тинтин е преди всичко като най-популярен фиктивен воин. От 2001 година той и фокстериерът Милу са формалните знаци на Брюксел.
● През 2011 година в Брюксел е открит бронзов монумент на Тинтин и Милу.
● За 75-годишнината на Тинтин, през 2004 година Европейската централна банка издава сребърна монета от 10 евро с облика на Тинтин и Милу.
● През 2011 година режисьорът Стивън Спилбърг показа кино лентата „ Приключенията на Тинтин: Тайната на еднорога “, основан на комикса на Ерже.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР