Националният отбор на България за юноши U17 замина днес за

...
Националният отбор на България за юноши U17 замина днес за
Коментари Харесай

Виктор Карагьозов: Целта е една - класиране за европейско

Националният тим на България за юноши U17 отпътува през днешния ден за Върнячка Баня, където от на следващия ден започва присъединяване в Балканиада – първи кръг от квалификациите за европейското състезание през 2021 година Съперници на нашите са домакините от Сърбия, Турция и Румъния. Първенецът взима директна квота за Евроволей. Останалите ще имат втори късмет на спомагателни квалификации през май.

" От името на федерацията поисквам на момчетата още в този момент да се класират ", сподели президентът Любо Ганев.

Старши-треньорът на отбора Виктор Карагьозов съобщи за формалния уебсайт на БФВолейбол, че имаме надарени волейболисти на тази възраст и се надява отборът ни да се класира непосредствено още от Балканиадата.

Как мина подготовката?

Направихме 12-дневен лагер в София. За времето, в което бяхме дружно, се опитахме да се опознаем. Да разберем за опциите на момчетата въз основата на това, че огромна част от тях не съумяха да играят във вътрешния шампионат заради пандемията. Свършихме много неща и да създадохме образ на тима. Надявам се да бъде конкуретноспособен на противниците. Изградихме система на игра и имам вяра, че ще бъде оптимална.

 20210301223006

Имахте ли някакви инспекции за този интервал?

Играхме два пъти с волейболистите на Левски София под 20 години. В единия мач ни победиха с 3:1, в другата среща завършихме 2:2. Също по този начин имахме и дуел с отбора на Дупница под 20 години. Отново завършихме 2:2.

Доволен ли сте от това, което демонстрират момчетата?

Момчетата се влагат в подготвителния развой, стараят се доста. Естествено не мога да преценява тъкмо, тъй като още са дребни - 15-16-годишни. Но несъмнено виждам, че всеки има упоритостта да се потвърди и да отбрани мястото си в тима.

Имате ли информация за противниците?

Абсолютно никаква. Не е имало публични надпревари за тази възраст и няма от кое място да разберем в какво положение са противниците. Доколкото знам, Турция е страна, която обичайно събира своите национални обединения в обща шапка - като лагер. Непрекъснато са дружно и тези момчета вземат участие във вътрешния шампионат. За Сърбия и Румъния нямам никаква визия.

 080342542

Кой определяте като основен противник?

В тази възраст турците постоянно са доста добре синхронизирани и готови. Вече споделих аргументите - целогодишно са на лагер. Те изпреварват останалите противници на Балканите - по-развити, по- яки и по-обиграни. Но с течение на годините тяхното равнище спада, тъй като очевидно физическите им качества не са такива, каквито би трябвало да бъдат в по-напреднала възраст. Предполагам, че ние и сърбите ще бъдем почти на едно равнище. За Румъния нищо не мога да кажа, само че връщайки лентата обратно, не са били тим, който да впечатлява.

Целта е първото място и непосредствено класиране за Евроволей 2021. Имаме ли сили за това?

Имаме надарени деца и доста ми се желае да го покажем. Но не мога да кажа нищо изрично, защото не знам опциите на другите тимове. На място ще забележим всичко. Целта е класиране на Евроволей. Дали от първия или от втори късмет на квалификациите няма значение.

Стартираме против Турция, който определяте като най-силен противник. Това преимущество или минус е?

Не мога са кажа. В тази възраст постоянно има напрежение у състезателите. Не постоянно по-добрият демонстрира оптимално опциите си на този стадий. Дано да е за хубаво и да ги изненадаме с нашето показване. Да стартираме с триумф в шампионата, а това да ни даде убеденост в силите и въодушевление за победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР