Националният отбор на България за девойки под 19 години открива

...
Националният отбор на България за девойки под 19 години открива
Коментари Харесай

Габриела Айшинова, треньор на националния тим за девойки: Целя се високо, искам да сме в четворката на европейското

Националният тим на България за девойки под 19 години открива на следващия ден европейското състезание с дуел против Турция. Мачът е в хърватския град Осиек. Ден преди мача селекционерът на отбора ни Габриела Айшинова даде изявление за формалния уебсайт на БФВолейбол.

Готов ли е тимът за първия мач?

Напълно сме подготвени. Дори сега девойките вършат лека подготовка на открито. Хотелът предлага отлични условия. След това ще има видеоразбор, подготовка. Живот и здраве, на следващия ден ни чака тежък мач.

Какъв противник е Турция?

Един от най-сериозните вероятни на европейското. На подобен конгрес място за подценяване няма. Туркините играят волейбол на доста високо равнище.

Какви са упованията ви от шампионата?

С оглед на случилото се към пандемията нещата се трансформират. Имаме действителни шансове да се борим за нещо по-сериозно. Може би ще прозвучи самоуверено, само че ще кажа - имам вяра на място в четворката. Винаги съм имала високи цели.

 118005869 2394744177488507 8872859971170942178 n

Три тима се отхвърлиха, два от тях са наши противници - Германия и Русия. Променили по някакъв метод подготовката?

Начинът на подготовката не се трансформира. Готвехме се за шампионата, без да обръщаме внимание на външни фактори. Да, в този момент няма да играем против Германия и Русия. Програмата ни олеква. Но това може да е нож с две остриета. Когато играеш по-малко мачове, имаш повече време за възобновяване. Но по време на пандемията дуелите ни липсваха. И може би всеки един от тях е бонус за тимовете. Затова колкото е позитивно, толкоз е и негативно, че ще сме с два мача по-малко.

Има ли боязън в тима от ковид?

Стараем се да не размишляваме дали е ужасно или не. Спазваме всички ограничения на шампионата, както правихме и в България. Ако прекалено много мислим за вируса, бихме блокирали. Въобще не го разясняваме.

Какви са медицинските ограничения, които са взели домакините?

Всичко е на доста високо равнище. По 4-5 пъти дневно ни мерят температурата. Маските са наложителни.

Какви са изискванията в Хърватия като цяло?

Отлични. Хотелът е прелестен. Храна, обслужване, превоз, зала - също. Нищо не ни липсва. Домакините са се справили.

Има ли контузени състезателки?

В деня на заминаването са обади остаряла контузия на Александра Георгиева. Тя се появи по време на подготовката ни - разтежение в региона на корема. Мислехме, че ще се оправи в точния момент. Трябваше доста бързо да вземем решение. В последна сметка то беше детето да не пътува.

Когато шампионатът свърши, в каква посока ще бъде ориентирана работата ви?

Не мисля за това в този момент. Нека да свърши. Ще се веселя да продължа работата с тима и след европейското. Решението ще зависи от федерацията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР