Националният отбор на България по футбол загуби с 0:1 от

...
Националният отбор на България по футбол загуби с 0:1 от
Коментари Харесай

Футболните национали започнаха квалификациите за Евро 2024 със загуба

Националният тим на България по футбол загуби с 0:1 от Черна гора в първия си мач от за европейското състезание през 2024 година Срещата се игра на " Хювефарма сцена " в Разград, а единственият гол в мача беше дело на Никола Кръстович в 70-ата минута.

Това беше първа загуба за националите под управлението на, а Черна гора постави завършек на серията на България от 6 следващи мача без проваляне.

Първият удар в мача беше на Кирил Десподов, който стреля от дребен ъгъл, само че вратарят на Черна гора Милан Миятович избави. Сеад Хакшабанович опита изстрел за гостите, само че Даниел Наумов се оправи. В 27-ата минута Десподов подаде на Илия Груев, който насочи удар, само че Миятович избави с крайник. Ситуацията беше прегледана и от системата за видеоповторение (VAR) за дузпа, само че не беше отсъдено нарушаване.

Спас Делев опита удар с глава малко по-късно, само че не уцели вратата. Три минути преди края на първото полувреме Стефан Савич стреля рисково с глава, само че Наумов избави. В добавеното време вратарят още веднъж трябваше да се намесва след удари на Адам Марушич и Вукан Савичевич.

Десподов имаше късмет при започване на второто полувреме, само че не уцели вратата. В идващите минути темпото спадна, като и двата отбора не сътвориха нищо рисково в офанзива.

Черна гора обаче поведе в 70-ата минута след неточност в изнасянето на топката на българите. Владимир Йовович и Стеван Йоветич комбинираха, а по-късно топката стигна до Никола Кръстович, който я прати във вратата. България беше покрай изравнителен гол в последната минута. Георги Русев стреля след хубава офанзива, само че Стефан Савич почисти топката от голлинията. В продължението Русев имаше нов късмет след безредие в наказателното поле, само че топката беше избита.

Следващият мач на националите в квалификациите е посещение на Унгария в понеделник от 21.45 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР