Националният отбор на България по баскетбол на колички записа втора

...
Националният отбор на България по баскетбол на колички записа втора
Коментари Харесай

Националите по баскетбол на колички с нов успех срещу Гърция

Националният тим на България по баскетбол на колички записа втора поредна победа над класиралия се за Дивизия Б отбор на Гърция. В последната от серията от четири контроли в Горна Малина отборът, воден от Владимир Искров, записа втори триумф - този път с 53:45.

Гърция е първенец на Дивизия С от Европейското състезание в София преди две години. Елините са в България за двуседмичен лагер преди европейското състезание в Дивизия В.

Българите още веднъж бяха с група от едвам 7 състезатели. Отново мощен мач изигра състезаващият се в Италия Георги Иванов. Крилото записа 24 точки 10 битки и 8 асистенции. Със страховит " дабъл-дабъл " се отличи Персиян Еленков. Ботевгрдачанинът вкара 21 точки и хвана 18 битки. 

Макар и в мощно сведен състав, отборът сподели ужасно израстване спрямо мачовете от дебютното си присъединяване на Европейско състезание през 2019 година.

Така България завърши тази серия от другарски срещи с актив 2-2. Следващото предизвикателство за националите ни ще е присъединяване в интернационален шампионат в Барселона, където ще премерят сили с тимове от френските Тулуза и Марсилия и събирателен състав от Каталуния. Надпреварата стартира на 8 юли и ще продължи до 12 юли. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР