Националният отбор на България излиза днес на легендарния Уембли в

...
Националният отбор на България излиза днес на легендарния Уембли в
Коментари Харесай

Лъвовете търсят чудо пред 85 000 на Уембли

Националният тим на България излиза през днешния ден на именития " Уембли " в европейска подготовка против Англия. " Лъвовете ", които са в серия от седем следващи мача без триумф, търсят знамение против един от любимците за купата на Евро 2020, който ще бъде подкрепян от близко 85 000 на трибуните.
Селекцията на Гарет Саутгейт беше оповестена за най-скъпият народен тим в света, откакто е оценен на над един милиард и 100 милиона евро. Родните звезди са едвам на 69-то място с обща цена от към 33 милиона евро, което прави " лъвовете " по-евтини даже от тимове като Армения, Канада и Буркина Фасо. Освен това англичаните, които претърпяват сигурно един от най-силните си интервали в своята история, са в серия от 20 мача без загуба в европейски квалификации, а в тях записаха 17 победи и три равенства. Интересното е, че последното проваляне на " трите лъва " в подготовка за европейските финали е през далечната 2007 година с 2:3 от Хърватия, точно на " Уембли ". Головата разлика на англичаните в този интервал е 58:9. Тези индикатори единствено демонстрират, че задачата на селектираните от Красимир Балъков играчи е извънредно тежка, имайки предвидима и това, че българският отбор в никакъв случай не е побеждавал Англия от 10 мача - 4 равенства и 6 загуби, а на Острова има едвам един маркиран гол против осем позволени в пет мача.

Нагласата измежду почитателите и експерти на Албиона е за погром в интерес на домакините. Голяма част от последователите на футбола в България също имат терзание, че резултатът от последната аудиенция на митичния " Уембли " отпреди девет години - 0:4, може да се повтори и даже да бъде по-голям. Въпреки това агитка от над 2500 сънародници ще дере гърла на препълнените трибуни за " трикольорите ", които за първи път в историята си излизат с двама бразилци от първата минута.

Големите звезди на Лудогорец Вандерсон и Марселиньо ще са измежду титулярите. Крилото дебютира и става петият бразилец с мач за България, до момента в който плеймейкърът на " орлите " има към този момент седем мача и две попадения за състава, макар че не е играл от тъкмо три години с националната фланелка. Техничарят тогава вкара гол при триумфа с 4:3 над Люксембург, само че по-късно не попадаше в проектите на Петър Хубчев. Навършилият 35 години преди две седмици бразилец ще води офанзивата, откакто се пребори тази седмица с Божидар Краев за място в стартовите 11.

Бала разчита на бразилците и Ивелин Попов да съумеят да задържат топката с качествата, самочувствието и опита, които имат, с цел да може да бъде спрян стремежа на англичаните, които гонят трета поредна огромна победа в тази квалификационна акция след разгромите с 5:0 над Чехия и 5:1 над Черна гора в Подгорица.

България може да има още един цялостен дебютант измежду титулярите. Става въпрос за вратаря Христо Иванов, който се бори за първи минути с екипа за сметка на Пламен Илиев (13 мача). 37-годишният пазач има действителен късмет да стартира срещата. Именно това бе една от последните алтернативи пред Балъков, който ще заложи на 5-4-1.

Полевите играчи се чака да бъдат Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Недялков, а Георги Сърмов да играе малко пред централните бранители и във фаза отбрана се чака да им оказва помощ. Капитанът Ивелин Попов, Кристиян Малинов ще са останалите вътрешни халфовеве, до момента в който Вандерсон и Галин Иванов ще бъдат на двата фланга, до момента в който Марселиньо се чака да бъде изнесен най-отпред. Основната задача на родната селекция, която има едвам две точки от първите си четири мача в акцията, ще е да не разреши на Англия да развие страхотната си скорост на фланговете.

Балъков, който рискува да стане първият селекционер от 55 години стартирал с три загуби, показва позитивизъм от свършената работа в Бояна, като с съществуването на Бодуров и двамата бразилци отборът му е много по-добър от месец юни, когато дебютира с две провали - 1:2 от Чехия и 2:3 от Косово. Този път против " лъвовете " обаче е един от двата най-хубави състава в света, съгласно капитана Попов. Само голмайсторът на Мондиал 2018 година Хари Кейн с неговите 22 гола от 39 мача с националната фланелка, се е разписвал с екипа на Англия съвсем колкото всички футболисти викнати от Бала, които имат общо 28 гола, само че 15 от тях за Ивелин Попов в 83 мача.

Именно капитанът на Тотнъм е най-голямата опасност пред нашата врата дружно с бързите звезди на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед - Рахийм Стърлинг (8 гола) и Маркъс Рашфорд (7 гола), които се чака да му оказват помощ в офанзива.
Най-скъпият бранител в света Хари Магуайър ще води отбраната пред Джордан Пикфорд, а Трент Александър-Арнолд и Киърън Трипиър се борят за позицията десен бранител. Майкъл Кийн и Бен Чилуел се чака да бъдат другите бранители Джордан Хендерсън, Рос Баркли и Деклан Райс най-вероятно ще са тримата халфове зад ударното трио Стърлинг, Кейн и Рашфорд.

АНГЛИЯ - БЪЛГАРИЯ

Вероятни сформира:

АНГЛИЯ (4-3-3): Джордан Пикфорд, Трент Александър-Арнолд, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Бен Чилуел,Джордан Хендерсън, Рос Баркли, Деклан Райс, Рахийм Стърлинг, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд

БЪЛГАРИЯ (4-5-1): Пламен Илиев Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Сърмов, Кристиан Малинов, Ивелин Попов, Вандерсон, Галин Иванов, Марселиньо
ЕВРО 2020 5 кръг, събота 7 септември  Англия 19:00предстои  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР