Националният отбор на Аржентина победи Колумбия след изпълнение на дузпи

...
Националният отбор на Аржентина победи Колумбия след изпълнение на дузпи
Коментари Харесай

Аржентина и Бразилия на финал за Копа Америка

Националният тим на Аржентина победи Колумбия след осъществяване на дузпи в полуфинала за Копа Америка, чийто хазаин е Бразилия. В постоянното време двата тима си размениха по един гол, само че при осъществяването на дузпите аржентинците се оказаха по-точни - с 3:2 попадения на противниците им.

Редовните 90 минути не бяха задоволителни за Аржентина и Колумбия да решат разногласието между тях и по правилника на Копа Америка непосредствено се мина към осъществяването на дузпи. Гол на Лаутаро Мартинес изведе аржентинците напред още в 7-ата минута, а Луис Диас изравни час игра след началото.

Десет минути преди приключването на постоянното време Лионел Меси бе изведен самичък против Оспина, само че ударът му се отби от гредата.

Така се стигна до дузпи. Точни за Аржентина от бялата точка бяха капитанът Лионел Меси, Паредес и Лаутаро Мартинес. Стражът Емилиано Мартинес обаче се трансформира в същински воин, като отрази ударите на Давинсон Санчес, Йери Мина и Едуин Кардона.
На финала аржентинците ще играят с бразилците, които победиха Перу на 6 юли с 1:0. Решителният мач от шампионата ще се организира на 11 юли. Ден по-рано перуанците и колумбийците ще се срещнат в борба за третото място.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР