Националният ни празник да не е 3 март, а 24

...
Националният ни празник да не е 3 март, а 24
Коментари Харесай

Ще бъде ли заменен 3 март с 24 май като национален празник на България?

Националният ни празник да не е 3 март, а 24 май и това да се случи през измененията Конституцията, оферират от обединението ПП-ДБ. Формацията показа през днешния ден предложенията си за промени в главния закон .

Включени са и поредност от текстове с промени, свързани с държавното ръководство, като мандатност на кметовете на общини

Делян Добрев от ГЕРБ подсети, че неговата парламентарна група е направила същото предложение за смяна на датата на националния празник преди една година.

Очаквано против предлагането се изрече водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов: „ Отдавна ръководещите фашисти. Въобще всички креатури на американското посолство в България показват своята голяма ненавист против 3 март. Не е от през днешния ден, не е от през вчерашния ден, а от години насам те пропагандират разделяне и всяка година 3 март се трансформира в ден на обругаване на българската независимост “.

„ Имаме късмет да излекуваме генетичния резултат на Конституцията “, сподели той

Според Станислав Балабанов от „ ИТН “ (ИТН) по въпроса би трябвало да се организира референдум. „ Не можеш да налагаш на българските жители концепцията на Бойко Борисов. Защото това е по предложение на ГЕРБ “, разяснява Балабанов.

Движение за права и свободи през днешния ден не разясниха концепцията за смяна на националния празник, както и други предложение за промени в главния закон.

Предложения за конституционни промени на ПП-ДБ:

Висшият правосъден съвет да се раздели на две – съдийски и прокурорски.Намаляват се пълномощията на основния прокурор и неговият мандат на 5 г.Индивидуална конституционна тъжба.Намаляване на кметските мандати до два.Ограничения и на служебните кабинети.24 май да стане народен празник.

Те ще бъдат импортирани в Народното събрание до края на месеца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР