Националният ни отбор по футбол загуби от Русия с 0:1

...
Националният ни отбор по футбол загуби от Русия с 0:1
Коментари Харесай

България загуби от Русия с дузпа в края

Националният ни тим по футбол загуби от Русия с 0:1 в контролна среща, играна на стадион VTB Арена в Москва.

В последните минути на мача Александр Соболев бе прецизен от дузпа и донесе триумфа на своя отбор в последна инспекция преди идното Европейско.

" Лъвовете " бяха покрай опазването на сухата мрежа, но бяха извънредно пасивни в предни позиции и не сътвориха съвсем нищо пред вратата на съперника.

Снимка: БГНЕС  България загуби от Русия с дузпа в края
Началото бе интензивно за руснаците, които се впуснаха в нахлуване от първите секунди. България отвърна на предизвикването и още в четвъртата минута Доминик Янков имаше късмет да изведе " лъвовете " напред в резултата, само че футболистът на Лудогорец не съумя да нанесе удар.

Преди да са изтекли и 10 минути от мача Ясен Петров бе заставен да извърши промяна, откакто Кристиян Малинов се контузи и бе сменен от Петър Витанов.

България се прибра напълно в своята половина, само че все пак в 13-ата минута Роман Зобнин откри пространство да насочи изстрел, а топката мина на косъм от напречната греда на дебютанта Иван Караджов.
Снимка: БГНЕС  България загуби от Русия с дузпа в края
Първият прецизен удар за руснаците пристигна в 38-ата минута, откакто Роман Зобнин опита да заплаши Караджов, само че стражът на Арда улови без проблем. " Лъвовете " отвърнаха незабавно, само че за жалост пасът на Бирсент Карагарен бе изчистен от Георги Джикия, преди да доближи до Кирил Десподов.

В края на първата част Валентин Антов запази сухата мрежа на " трикольорите ". Защитникът на Болоня поправи неточност на Андреа Христов и се хвърли на шпагат, с цел да блокира удара на Александр Головин в последния вероятен миг. Така двата отбора се прибраха в съблекалните при нулево тъждество.
Снимка: БГНЕС  България загуби от Русия с дузпа в края
Георги Георгиев застана под рамката на вратата ни за втората част на мача, която стартира с нова съветска атака. Още от подновяването на играта Сборная натика " трикольорите " в тяхната половина и не оставяха шансове за лишаване на топката. Малко след половин час игра Атанас Илиев влезе на мястото на Андрей Гълъбинов, а Антонио Вутов размени Доминик Янков.

В 68-а минута Георги Джикия не съумя да се възползва от неразбирателството в родната защита и нанесе неакуратен удар, прелетял настрана от вратата ни. Малко по-късно руснаците пробваха да провеждат скоростна контраофанзива, чийто край бе комплициран от върналия се обратно Бирсент Карагарен. Играчът на Локо Пд надбяга Юрий Жирков и не разреши противникът да излезе самичък против Георги Георгиев.

Две минути по-късно руснаците пропиляха най-хубавия си късмет в мача. Юрий Жирков засече центриране от ъглов удар и изцяло пропуснат от българската защита, насочи мощен удар към вратата на Георгиев, само че стражът се намеси чудесно.
Снимка: БГНЕС  България загуби от Русия с дузпа в края
В един от редките проблясъци в нашата офанзива Кирил Десподов напредна добре по фланга и подаде към Атанас Илиев, само че нападателят си поведе извънредно неприятно и профука опцията.

Десетина минути преди края Иван Турицов влезе на мястото на Бирсент Карагарен.

В 83-ата минута Антов скапе усета от положителното си показване досега, откакто събори Антон Миранчук и подари дузпа на съперника. Александр Соболев се нагърби с удара от бялата точка и с праволинеен изстрел увенча напъните на съотборниците си с гол.

Георги Минчев доигра последните минути от мача, заменяйки Ивайло Чочев. Дълбоко в добавеното време Александър Мостовой пропусна да удвои задатъка на Русия, откакто ударът му мина настрана от вратата ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР