Националният ни отбор по баскетбол загуби първия си двубой от

...
Националният ни отбор по баскетбол загуби първия си двубой от
Коментари Харесай

Баскетболистите започнаха със загуба световните квалификации

Националният ни тим по баскетбол загуби първия си дуел от група „ F “ на международните квалификации – 80:82 (19:17, 17:22, 17:21, 27:22) против Финландия в трагичен дуел в „ Арена Ботевград “. Гостите бяха надалеч по-ефективни в стрелбата, изключително в тази от далечна отдалеченост, като вкараха 14 тройки от 31 опита. Въпреки финалния взлом българите не съумяха да създадат поврат.

Станимир Маринов вкара най-вече за България - 18 точки, до момента в който Александър Везенков остана с 16. Павел Маринов приключи с 15, а Александър Янев се включи с 9 точки. За финландците най-хубав изпълнител стана Анти Канерво с с 18 точки. Джамар Уилсън вкара 20 точки, капитанът Шон Хъф добави 14, а Ерик Мърфи остана с 10.
В понеделник България гостува на Исландия.  В другия мач от групата Чехия победи Исландия с 89:69 (15:11, 24:19, 21:21, 29:18) т.

Треньорът Любомир Минчев съобщи: За страдание през от втората четвърт Финландия играеше по-добре от нас, както в нахлуване, по този начин и в отбрана. Ние допуснахме няколко лесни коша, което не трябваше да става. Знаехме, че могат да стрелят от тройката, само че те много надскочиха %, които играчите им показват от началото на сезона. Ние би трябвало да търсим проблемите в нашата си игра, само че нямаме доста време. Сега би трябвало да се успокоим, тъй като има отчаяние, само че с един мач нищо не е свършило. Трябва да се преборим за втория мач и да не влезем с отрицателно въодушевление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР