Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика спечели злато за съчетанието

...
Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика спечели злато за съчетанието
Коментари Харесай

Злато на финал за ансамбъла в Баку, скандално съдийство в многобоя

Националният ни отбор по художествена гимнастика завоюва злато за съчетанието с три обръча и два чифта бухалки на международната купа в Баку.

Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова получиха оценка от 25.550 точки. Втори са рускините с 25.250 при видми неточности. Бронзът е за украинския тим, който беше оценен с 25.150.

Момичетата на Весела Димитрова приключиха четвърти във финала на пет топки с оценка от 23.950.
Първи е тимът на Русия с 24.850, втори са японките с 24.450, трети украинките с 24.350 точки.

Скандално съдийство лиши българските девойки от шанса за злато в многобоя, където те през вчерашния ден завоюваха бронзов орден. Изключително комплицираната и красива комбинация с пет топки получи необяснимо ниска оценка за компликация.

Първи в многобоя са японките със общ брой от 49.250. Втори станаха рускините със 48.950 след груби неточности - оценени от съдийките с отзивчивост, каквато не са склонни да демонстрират към други тимове. За съвсем безпогрешната си игра българските девойки получиха 48.850.

Заради произвола при оценяването председателката на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева за първи път излезе с остра реакция във връзка с съдийско решение.

" ПРЕСТЪПНО СЪДИЙСТВО КЪМ БЪЛГАРСКИЯ АНСАМБЪЛ В БАКУ!!!! Оценката на D3-4 е насмешка с Художествената гимнастика! За да дадеш освен това осъществяване (и заложена компликация на D3-4 12,100) 9,700 след повишение на контестацията или нямаш разбиране от съдийство, или не можеш да смогнеш да видиш всичко, или не виждаш добре и имаш проблем със зрението, или си преднамерен към България! И в четирите случая мястото ти не е на съдийската маса! " - написа тя във Facebook.

Раева поддържа написаното с таблица, описваща тъкмо заложените компликации в съчетанието на българския тим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР