Националният конкурс за авторска рисунка Хари Потър - 20 години

...
Националният конкурс за авторска рисунка Хари Потър - 20 години
Коментари Харесай

Предизвикват деца да нарисуват Хари Потър

Националният конкурс за авторска рисунка " Хари Потър - 20 години магия " е първата самодейност, с която публично стартират празненствата по случай българския празник на поредицата. Целта на проявата е да спомага за развиването на художествената интензивност и интереса на децата към книгите, както и да им даде опция да показват своите познания и креативен умения.

Точно на 13 ноември 2000 година " Егмонт " показва на читателите у нас историята на младия вълшебник с първия разказ на Дж. K. Роулинг " Хари Потър и Философският камък ", който се трансформира в обичан на няколко генерации. С начинания за поощряване на четенето измежду подрастващите и за креативната им изява издателството ще чества юбилея в продължение на цяла година.

Конкурсът за рисунка стартира преди броени дни и ще продължи до 4 ноември. Поканени са за присъединяване всички деца от I до VI клас от страната, както и българските възпитаници в чужбина. Победителите ще бъдат наградени на 13 ноември по време на празнична стратегия в столицата и първи ще получат юбилейните български издания от поредицата.

Всички детски рисунки ще се преглеждат и правят оценка от жури, в чийто състав са Любен Зидаров - художник и илюстратор, Михаил Костов - публицист и създател на българската почитател общественост " Дейли Потър ", и Станислав Койчев-Стан - известен влогър и разпален обожател на книгите за Хари Потър. Рисунките ще бъдат групирани в три възрастови категории: от I и II клас; от III и IV; от V, VI и VII. Ще се одобряват произведения, изпратени единствено по пощата на адреса на издателството: " Егмонт България " ЕАД, София 1142, ул. " Фритьоф Нансен " 9, с пощенско клеймо не по-късно от 4 ноември.

Историята на " момчето, което оживя " е разказана в поредност от 7 книги, преведени на 78 езика, продадени допълнително от 450 милиона екземпляра по целия свят и пресъздадени в 8 хитови кино лентата. В България книгите за Хари Потър се радват на не по-малка известност: общият им тираж през годините надвишава рекордните 610 хиляди екземпляра. За тази изключителна културна наклонност английският министър-председател Гордън Браун, дълготраен обожател на романите, споделя: " Мисля, че Дж. К. Роулинг направи повече за грамотността по света, в сравнение с което и да е друго човешко създание. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР