Националният комплекс по култура (НУКК) напоследък стана известен не с

...
Националният комплекс по култура (НУКК) напоследък стана известен не с
Коментари Харесай

Величка Велянова мечтае да усвои 120 дка до комплекс „Камбаните“

Националният комплекс по просвета (НУКК) в последно време стана прочут не с дарбите на „ елитните и надарени деца ", които учат там, а с около директорката Величка Велянова. Както стана известно въпросната дама е на 80-години и от 15 години е в пенсионна възраст, а от 35 години е временно-изпълняващ длъжността „ Директор " на Италианския колеж.

Величка Велянова не се тормози от безбройните , а даже стана още по-агресивна. Има информация, че предходната седмица се състоя среща сред нея, Спас Панчев (Председател на Български земеделски народен съюз " Александър Стамболийски " ), Росен Томов Христов (адвокат и член на учебното настоятелство на НУКК) и Стилиян Тютюнджиев (нотариус). Тогава е обсъждано не развиването на Националният комплекс по просвета, а по какъв начин да бъде приватизиран парцела на НУКК, който е ситуиран на 120 дка до комплекс „ Камбаните ".

Именно това е и повода да се желае госпожа Велянова да остане шеф още една година на Лицея, с цел да може да се постави ръка на апетитния парцел. Учители от учебното заведение в Горна Баня споделят, че някогашният народен представител Спас Панчев - Лакомото е всеки ден в кабинета на Величка Велянова и непрестанно се организират диалози и срещи с високопоставени лица, с цел да търсят протекция.

В същото време от Национална агенция за приходите (Националната организация по приходите) са се сезирали въз основа на голям брой подадени сигнали и стартират обстойна инспекция на Лицея и в частност на директорката Величка Велянова. Справка в Агенция по вписванията демонстрира, че единствено на името на Величка Велянова има над 20 апетитни парцели, като част от тях е прехвърляла и продавала на едни и същи лица. Едва ли се е сдобила с тях от спестявания. Прави усещане, че Величка Велянова продава апартамент в Красно село с повърхност 111.340 кв на Фондация доктор Мария Монтесори.

След това въпросната Фондация продава парцел в Столична община на дъщерята на Велянова с повърхност 12890.000 кв. м. Интересни са обвързаностите на директорката на НУКК с настойниците и бранителите й - Спас Панчев, Росен Томов и Стилиян Тютюнджиев. Справка в организацията по вписванията демонстрира, че горепосочените лица дружно с дъщерята на Величка Велянова - Зорница и синът й - Пламен продават жилищна постройка, намираща се в кв. Горна баня, на ул „ Никола Петков ". Същите продават и аграрен парцел от 11058.00 кв м, намиращи се още веднъж в кв. Горна Баня. Каква подигравка и каква случайност да имат общ парцел Зорница и Пламен Пейкови с Росен Томов, Спас Панчев и със сина на Стилиян Тютюнджиев - Филип и точно те да се окажат най-верните настойници на майка им Велянова.

За синът на 80-годишната директорка обществено се знае малко. Казва се Пламен Венциславов Пейков и върви самоуверено по стъпките на майка си. Скандално назначен в Министерство на Културата, заема длъжността на посланик от 2003 година до ден сегашен. Пламен Пейков се явява единственият шеф на българския културен институт в Унгария, който не владее маджарски (което е наложително условие).

От показаната в МК информация се вижда, че Пейков е приключил българска лингвистика и поработвал към НПО-то на майка си на хонорар. Въпреки това е назначен за трети мандат на тази позиция, което е в прорез със закона (имат право единствено на два мандата). Пламен Пейков влиза в несъгласие с още един закон - Законът за попречване и определяне на спор на ползи, тъй като майка му Величка Велянова е шеф на народен образователен комплекс по просвета за италиански колеж, на послушание на Министерството на културата. Той се оказва и единственият, отказал единодушие за снимане с камера провеждането на състезанието.

Във времена, когато страната ни е на прага на нови избори, фамилията на Величка Велянова разчита на безвластие и безотговорност. Именно в този момент е най-подходящият миг да се приватизират апетитните парцели на „ Камбаните " и да изоставен задоволени управлението на Националния комплекс по просвета. Хайката към директорката в лицето на Спас Панчев, Росен Томов и Стилиян Тютюнджиев нехае за бъдещето на децата ни и тяхното обучение. Едва ли даже са наясно какви предмети и се учат в ръководеният от тях Лицеи и с какви способности са учащите се там. С парцелите на НУКК са осведомени.

Учителите в Лицея се надяват още веднъж да се върне славното име на учебното заведение и инспекциите от Национална агенция за приходите да не бъдат опорачени в подмяна на бляскав парцел.

Автор/Радомир Маринов

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР