Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния определи нови ограничителни

...
Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния определи нови ограничителни
Коментари Харесай

Румъния въвежда нови ограничителни мерки

Националният комитет за изключителни обстановки на Румъния дефинира нови ограничаващи ограничения в опит да овладее настъпващата пета вълна на пандемията от COVID-19, оповестява телевизия Диджи24. Във всички открити и закрити публични пространства ще може да се носят единствено хирургически маски или маски от вида FFP2, а текстилните няма да бъдат разрешени, плануват новите ограничения.
Изключение от условието са деца под 5 години, лицата, които работят сами в офис, телевизионните водещи и техните посетители, представителите на вероизповеданията по време на службите, лицата, които правят интензивна физическа активност и други.
Предвиждат се също нови ограничавания за активността на заведенията за хранене, за представленията и спортните мероприятия, според от заболеваемостта в съответното обитаемо място. Магазините и заведенията за хранене ще бъдат отворени до 22.00 часа. При заболеваемост под 1 на 1000 поданици множеството действия ще бъдат позволени при запълване на до 50 % от потенциала за имунизираните лица, преболедувалите или тези, които показват негативен тест. При заболеваемост над 3 на 1000 поданици потенциалът ще бъде понижен до 30 %.
Концертите и фестивалите навън ще може да се организират с до 500 фенове, а в манифестации може да вземат участие до 100 души.
Състоянието на паника, оповестено поради пандемията, се удължава с още 30 дни, оповестява уеб сайтът Зиаре. В Румъния са доказани 4893 нови случая на коронавирусна зараза през последните 24 часа по отношение на 3900 случая през вчерашния ден, съобщи Аджерпрес. През последното денонощие са регистрирани и 30 смъртни случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР