Националният исторически музей остана без шеф, след като вчера се

...
Националният исторически музей остана без шеф, след като вчера се
Коментари Харесай

НИМ остава без директор след конкурса

Националният исторически музей остана без началник, откакто през вчерашния ден се организира за първи път от 10 години насам конкурс за нов шеф, който обаче завърши без класиране.

За най-високата позиция в културната институция се бореше само проф. Вера Бонева, учител по история в Библиотекарския институт (УниБИТ). Тя бе съперник на проф. Божидар Димитров преди той да да се пенсионира на 1 ноември.

На вчерашното съвещание в Министерство на културата комисията, назначена от Боил Банов, не е дала на Бонева нужните 2/3 от 792 точки, които и бяха нужни, с цел да се класира, оповестиха от министерството.

Изслушването на Бонева бе през вчерашния ден, само че то не бе оповестено във видеоканала на министерството, каквато е нормалната процедура.

В края на февруари служебният министър на културата Рашко Младенов разгласи конкурс за шеф на музея, чийто началник в продължение на 16 години с дребни спирания бе титуляр проф. Димитров. Предшественикът на Младенов - Вежди Рашидов, настойчиво отхвърляше да разгласи конкурс за позицията, макар че по закон шефът на НИМ е с 5-годишен мандат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР