Националният институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата

...
Националният институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата
Коментари Харесай

Дадоха „зелена светлина“ на Античния форум на Филипопол

Националният институт за недвижимо културно завещание към Министерство на културата е издал позитивно мнение и е съгласувал документите за Античния конгрес на Филипопол - изток и юг.Това е и най-важната част от процедурата, даваща „ зелена светлина “ на благоустрояването, консервацията, реставрацията и социализацията на археологическата зона, ситуирана сред Централна поща, хотел Тримонциум и бул. „ Цар Борис III Обединител “. Очаква се в идващите дни съгласувателното мнение от Министерство на културата да дойде публично по пощата в Общината. Проектът е координиран към този момент и с всички други инстанции – ВиК, EVN и пожарната.

След този толкоз значим стадий, на ход е Общинския съвет вПловдив, който по предложение на кмета Здравко Димитров, би могъл да гласоподава средствата, с цел да започва процедурата по Закон за обществените поръчки за същинската реализация. Предстои да се провежда обществено показване пред пловдивчани, заяви заместник-кметът Пламен Панов.

Проектът бе направен и импортиран за разглеждане в НИНКН през месец август. Организирано бе и обществено представянето навън на 2 септември, на пл. " Централен ".

След първичния обзор на плана в НИНКН, през месец декември заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, вносител и заявител на плана, се срещна с специалисти на Института. С оглед на направения от тях мнения и рекомендации, бе предоставено и осъществено в допълнение изследване, планът бе доработени импортиран още веднъж, като всички наставления бяха изпълнени.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР